Harald Eia blir Pelikanen-redaktør

Harald Eia (bildet) og Ole-Martin Ihle blir sakprosa-redaksjon for Pelikanen, og går også inn på eiersiden i forlaget. Kontakten begynte med Eias fascinasjon for Pelikanens aller første bokutgivelse.

Forlaget Pelikanen har knyttet til seg sosiologen Harald Eia og journalist og forfatter Ole-Martin Ihle som en Oslo-basert sakprosaredaksjon.

Eia og Ihle skal være med å jobbe fram prosjekter og utgivelser innen sakprosa og populærvitenskap. De går inn som en del av forlagets redaksjonsråd og har også gått inn på eiersiden i forlaget.

 

Fascinert av Pelikanen-bok

– Vi er svært glade for å få to så initiativrike kapasiteter inn i forlaget, og ser fram til å jobbe med prosjektene som kommer ut av dette. Deres kompetanse, formidlingsevne og ikke minst nysgjerrighet innen både akademiske, populærvitenskapelige, og mer fortellende sakprosasjangre vil være uvurderlig for Pelikanen, sier daglig leder Eirik Bø.

Bø forteller at kontakten med Eia og Ihle har pågått noen år:

– Eia var blant annet svært fascinert av Pelikanens første bok, som jo var en sakprosabok, Angell Øygardens «Bagdad Indigo».

 

– Får musklene vi trenger

– Vi har hele tiden villet satse på mer sakprosa, men har i liten grad hatt kapasitet til det. Med Eia og Ihle får vi de musklene vi trenger for å gjøre nettopp det, sier Eirik Bø til BOK365.

Det er ingen stor eierandel det er snakk om Eia og Ihles del:

– De går inn i Pelikanen med bare noen få prosent, og dette er mer for å ha alle med på laget så og si. Det er det redaksjonelle utbyttet som er viktig. Antallet produksjoner fra deres hånd får vi se litt an, det vil vel ligge på et par-tre i året, men kan nok gå litt opp og ned. Det er jo uansett litt begrenset hva vi kan og bør gi ut i løpet av et år slik vi er organisert nå, med bare en fast ansatt, sier Eirik Bø.

 

(Foto: Bjarne Thuen)