Gulbrandsen skal lede Bokåret

Liv Gulbrandsen er ansatt som prosjektleder for Bokåret 2019.

– Liv har jobbet med leseglede og litteraturformidling i mange år. Vi kunne ikke fått en mer kompetent person til å lede arbeidet med bokåret og vi gleder oss til å samarbeide med henne, sier direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre.

I dag fortalte kulturminster Trine Skei Grande at de skal bruke 30 millioner kroner på å fremme leselyst i Norge i Bokåret 2019. Det er Liv Gulbrandsen som er ansatt for å forvalte midlene og å lede prosjektet.

– For en person som meg er denne stillingen en ønskedrøm. Å få være med på å dele ut penger og å bidra til å få bøkene ut av hyllene er en drøm å være med på. Dette kan bli en skikkelig fest, og det blir ordentlig stas.

Hva skal til for å få støtte?

– Det må være gode søknader og gode arrangementer. Jeg forventer mye og det mener jeg at jeg har grunn til. Jeg vil at folk skal benytte seg av denne muligheten, og utvikle nye formidlingsmuligheter. Jeg vil se at folk tar en risk og ikke bare spiller det trygt.

SKAL LEDE BOKÅRET: Gulbrandsen vil gjerne at folk skal ta en risk.

Liv Gulbrandsen (f. 1974) er både forfatter og formidler. Hun har bakgrunn som programleder og journalist i NRK og har de siste sju årene ledet Leser søker bok, en forening som jobber for demokratisering og tilgjengeliggjøring av litteratur. Og det er nettopp dette hun gleder seg mest til:

– Jeg gleder meg til å snakke med folk og se hva de kan få til. Det er alltid overraskende og positivt. Og så gleder jeg meg til samarbeidet om demokratiseringen av litteratur gleder jeg meg til. Jeg syns det er gøy ar det er åpent for andre aktører enn bibliotekene til å søke.

Og Gulbrandsen mener vi allerede kan begynne å glede oss til neste år:

–  Norge fortjener dette prosjektet, og nordmenn har all grunn til å glede seg til neste år. Det er flott at dette ikke bare skal være ett stort arrangement, men heller noe som er eid av folket og delt av alle.