Helvetes god Hurry Curry burger i sju lag fra Hank.
Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete, er nå klar med sin andre kokebok. Denne gangen går han i dybden på alles favorittrett, nemlig burgeren.
Helvetes gode burgere følger opp suksessen fra Hanks grillbok Helvetes god grillmat, og boken er stappet med burgeroppskrifter som er sikre vinnere i sommermånedene og på kleine søndager. Boken presenterer også flere av de gode bakgrunnsdanserne som alle bidrar til å lage en helvetes god burger. I denne boken finner du oppskrifter på gode sauser, tips til å lage verdens beste fries og ikke minst verdens beste burgere, til en hver smak.
«Jeg ser på meg selv som en hamburgerentusiast», skriver Hank i sin nye burgerbok. Oppskriftene går fra det helt enkle til mer avanserte burgere i syv etasjer.
Et monster av en burger
I dag presenterer vi en burger fra Hanks nye kokebok, som uten tvil vil imponere venner og familie.
«Sju etasjer, dermed basta! Såpass må til, da jeg er svak for hjemmelagde løkringer», skriver Hank selv om dette monsteret av en burger.
Hanks Hurry Curry Burger
Burgeren lager seg selv, det er løkringene du skal fokusere på i denne oppskriften.
«Lær deg «formelen» 80/20 først som sist, da jeg sverger til 80 prosent rent
kjøtt og 20 prosent fett, spekk, bacon eller fleskepølse som jeg blander inn i
hamburgerkjøttet. Det er fettet som gir smaken.» skriver Hank om den perfekte burgeren
Oppskrift:
Hemmeligheten med denne smaksrike hamburgeren i sju etasjer, er et par dryss med karrikrydder over den ferdigstekte okseburgeren.
Serveres med fire halve cherrytomater, to til tre friterte løkringer, salte, hele agurker, og min smaksrike aiolisaus.
Stables lagvis opp mellom hjemmelaget burgerbrød med sesamfrø på toppen.
Slik lager du de beste friterte løkringene:
Ingredienser:
Til to-tre burgere
2–3 store løk
olje til fritering
Røre
2,5 dl sammalt grovt hvetemel
2 ts salt
1,5 ts bakepulver
1 eggeplomme
1,5 dl melk
1 ss olje
1 eggehvite
Slik gjør du:
Rens løken og skjær den i ca. 0,5 cm tykke skiver.
Trykk ut ringene som skal være hele. Legg dem i
kaldt vann og la det stå i 30 minutter. Rist av vannet
og la løkringene renne av seg på ett kjøkkenpapir.
Pisk eggeplommen og rør inn melk og olje. Bland
sammen med mel, bakepulver og salt. Vend inn de
stivpiskede eggehvitene.
Varm oljen i en frityrkoker eller tykkbunnet gryte
med rette vegger. Varm oljen til den har nådd en
temperatur på 180 grader. Dypp løkringene i deigen.
La røren renne litt av og la dem steke i olje til de er
gylne. La oljen renne av på kjøkkenpapir.
OBS: Varm olje kan være farlig og må passes
ekstremt godt på. Gå aldri ifra varm olje.
Oppskrift og bilder er hentet fra Helvetes gode burgere (Juritzen Forlag). Fotograf: Morten Bendiksen