Vidars video

Hvordan bli sett i et stadig vanskeligere marked? Vidar H. Andersen vet råd. Nå sprer boktraileren hans seg på nettet.

Nei – det er ikke en film du må se. Det er en bok du må lese. Vidar H. Andersen har skrevet den, og selv om den snart er to år gammel gir han alt for å selge den. Nå har han har laget en boktrailer på to og et halvt minutt. Etter et par døgn på facebook var den sett av oppsiktsvekkende mange.

 

– Det er altså en boktrailer jeg har laget. 48 timer etter at jeg la den ut på Facebook, hadde 12.000 sett den, sier Vidar H. Andersen, som skrev og ga ut boken Mysterier i 2013.

Vidar H. Andersen fikk mange tilbakemeldinger og anmeldelser av alle slag da boken kom ut i 2013, men én ting er sikkert. Han er en djevel på markedsføring gjennom sosiale medier. Han debatterer svært aktivt om alt som gjelder bøker, både gjennom sin egen facebook-konto og på Bookface, som er en facebookgruppe for folk som elsker bøker.

 

else
Else: Slik ser hovedpersonen Else ut i boktraileren til Vidar.

Her er Else

Nå ligger videoen som skal pirre folk til å skaffe seg Mysterier og venter når du klikker deg inn på en av kontoene.

– Vi må tilpasse oss den nye mediehverdagen. Forfattere kan ikke lenger sitte uvirksomme og ikke delta. Vil de selge, må de være kreative selv. Bruke sosiale medier, bilder, bannere, lyd, og som jeg har gjort nå: lage en boktrailer, sier Vidar H. Andersen.

Og responsen har ikke uteblitt. Etter en uke som videotrailer var boken tatt inn av kjeden Boklageret.

– I tillegg har to filmselskap bedt om å få den tilsendt for å vurdere både film og serie, smiler forfatteren, som ikke gjør seg noen forhåpninger av den grunn. – Vi vet jo at ingenting er sikkert i norsk filmbransje, før filmen vises på en kino eller TV, sier han.

 

Boken Mysterier handler om Mysteriet Else, som er dødsens farlig og jakter på dem som sviktet henne. Hun blir deres verste mareritt!

 

Nå kan du se både Else og hva det går i på YouTube og Facebook. Linken til reklame/markedsføringsstuntet ligger her.

 

Les også: Skriver med sterke smerter.