Green fôrer fet pingvin

5,7 millioner solgte eksemplarer av John Greens «The Fault in Our Stars» («Faen ta skjebnen») gir et knallgodt halvår for Penguin.

Penguin Random House lander en omsetning i første halvår på 1,46 milliarder Euro, en oppgang på formidable 60 prosent.

Det er virkelig gode tall morselskapet Bertelsmann kan rapportere for Penguin Random House i årets seks første måneder. Og det er barne- og ungdomsbøkene som bidrar mest.

 

«Solid» – rett og slett

Ikke bare øker omsetningen med 59,7 prosent. Naturlig nok får også fortjenesten en positiv dytt, med en økning på 21,4 prosent. 159 millioner Euro ligger det igjen på bunnlinjen, hvilket gir en driftsmargin på nesten 11 prosent. «Solid,» er betegnelsen Penguin Random Houses toppsjef, Markus Dohle bruker i en e-post til de ansatte.

 

Nesten 6 millioner solgte

Det er liten tvil om at det først og fremst er barne- og ungdomsbøkene som drar tallene i positiv retning. 5,7 millioner solgte eksemplarer worldwide av John Greens The Fault in Our Stars (Faen ta skjebnen) bare i en seks måneders periode er oppsiktsvekkende. Litt over 4 millioner av disse er solgt i Nord-Amerika.

 

Faen-ta-skjebnen

 

Halvåret bød også på andre storsuksesser for yngre lesere – særlig serieunivers som Frozen, Lego og Diary of a Wimpy Kid (Pinglen).

 

20 prosent fra e-bøker

Det nyfusjonerte Penguin og Random House har stått på for å øke e-boklisten, hvilket har gjort 80 000 e-bøker tilgjengelige. E-boksalget utgjør nå 20 prosent av totalomsetningen i storforlaget.