Gode regnskapstall fra Juritzen

Fjoråret ble et riktig godt år for Juritzen.

Etter en vanskelig tid med omorganiseringer og dårlige tall, ble fjoråret et riktig godt år for ti års jubilanten Juritzen.

–Vi har økt omsetningen fra 29 millioner til 32 millioner kroner. 2015-resultatet på minus tre millioner er snudd til en pluss på ca. tre millioner i fjor. Det er vi strålende fornøyde med, sier Arve Juritzen.

 

Melbye i hovedrolle

For ett år siden gikk Juritzen over i rollen som forlegger, og Sarah Natasha Melbye overtok jobben som forlagssjef. Forlaget hadde da akkurat lagt bak seg en stor nedbemanning og en tapt rettssak, hvor forlaget ble reddet med kreativ hjelp fra en tredjepart.

-Vi har alle litt av æren for dette, men først og fremst har Sarah gjort en strålende jobb, sier Arve Juritzen – som grunnla forlaget i 2006.

 

Marcus & Martinus, samt Jørgen Jæger 

Juritzen jr. hadde i fjor stor suksess med boken om Marcus & Martinus, og serien om Kattekrigerne blir stadig mer populær hos unge lesere. Samtidig ble begge de nye krimromanene til Jan-Erik Fjell og Jørgen Jæger nominert til Bokhandlerprisen.

-Jørgen Jægers roman Fortielsen var landets fjerde mest solgte krimbok i 2016, og vi solgte cirka 130 000 eksemplarer av backlisten hans i fjor. Nå ser vi også at en ny Jørgen seiler opp. Jørgen Brekkes roman Paradisplaneten var landets sjette mest solgte bok i fjor vår, og har ligget helt i toppen i massemarkedet siden den kom der like før jul. Nå merker vi stor etterspørsel etter hans neste roman Avgrunnsblikk, som lanseres i mai, sier Sarah Natasha Melbye.

 

Takker bransjen

-Jeg vil sende en stor takk til innkjøperne hos alle bokkjedene som har trodd på våre titler og på oss som forlag. De har bidratt sterkt til at vi nå har god økonomi til å satse videre på nye forfattere, sier Sarah Natasha Melbye.

Juritzen forlag eier også 55 prosent av Kolofon forlag. Regnskapstall for Kolofon vil foreligge senere. I 2015 omsatte denne del av forlaget for 15 millioner og satt igjen med et driftsresultat på 757.000,-

 

Foto: Marcus & Martinus: John Andresen