God morgen, Østerås!

Marius ved Ark Østerås vil gjerne ha Paul Auster på besøk, og inviterer ham gjerne til å ta med familien sin.

Ved endestasjonen til Oslo T-banesystem linje 5, ligger Østerås. Linjen, med det passende navnet Østeråsbanen, ble ferdigstilt på 70-tallet, kun noen få år etter Østerås senter stod ferdig.

Det er innenfor veggene til Østerås senter at Ark Østerås i dag befinner seg. Marius har kun vært ansatt her i en måned, men han er helt klar på hvem han aller helst ønsker seg på besøk på sin nye arbeidsplass. Dersom Paul Auster kunne tatt med Siri Hustvedt på signering, og deres datter kunne avsluttet med en konsert, ville dette vært drømmedagen på Østerås senter.

 

Navn: Marius Løkken, 24 år

Jobber hos: ARK Østerås. Jobbet her i 1 måned, men det nærmer seg 4 år i ARK.

 

Processed with VSCO with a3 preset

 

Er det en god morgen?

Alle morgener er gode morgener!

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Alex  av Pierre Lemaitre. En førsteklasses krim!

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Vanskelig å velge tre favoritter, skulle gjerne valgt ti, men her er et tilfeldig utvalg i tilfeldig rekkefølge av ca. topp 50:

Den sjuende dagen av Yu Hua. Utrolig fin kinesisk samfunnskritikk hvor hovedpersonen befinner seg i et såkalt dødsrike i syv dager.

The New York Trilogy av Paul Auster. Denne perlen av en trilogi introduserte meg for mitt desidert største forbilde innen litteratur. Leses årlig i heimen.

Kartet og terrenget av Michel Houellebecq. Fantastisk roman fra en av Europas beste (etter min mening) forfattere.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Har dere den siste til Ferrante?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Klarer ikke å velge én bok, men kan vel kanskje si Allen Ginsbergs Howl som introduserte meg for litteratur fra beatgenerasjonen? Ja. Howl må det nok bli. Som en takk for at den introduserte meg for Bukowski og gjengen.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

«Har dere den boken skrevet av hun mongoen? Hun med Downs Syndrom vet du?» Jeg fikk hakeslepp og fortalte kunden at sånt er vel ikke greit å si.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Henry Chinaski fra Bukowskis selvbiografiske romaner. Ikke akkurat den mest effektive eller sprudlende personligheten, men jeg trenger å høre flere røverhistorier og tragedier fra Chinaskis/Bukowskis liv enn de som allerede er publisert.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Kun én igjen? Okei. Paul Auster. Så kunne han tatt med seg familien og hatt dobbeltsignering med Siri Hustvedt. Så kunne datteren holdt konsert som en avslutning på en helaften med The Austers. Drømmedag!