God morgen, Bekkestua!

Vilde hos ARK Bekkestua peker ut "Dragen med de røde øynene" av Astrid Lindgren som en av sine absolutte favorittbøker gjennom tidene, og anbefaler den gladelig til kundene sine.

Bekkestua er et av Bærum kommunes største knutepunkt, og et viktig handelssenter. Da området på 90-tallet gjennomgikk en større ombygning, som de mottok Bolig – og byplanprisen for i 1998, bosatte Ark Bekkestua seg i strøket, og har vært der siden. 

 

Mye har kanskje forandret seg siden den tid, men de fortsetter å verdsette god litteratur. Det er nettopp derfor Vilde anbefaler sine egne favoritter fra barndommen, som for eksempel Lindgren, så nye generasjoner kan oppleve de gode historiene.

 

Navn: Vilde, 23 år

Jobber hos: Ark Bekkestua. Har jobbet her i 4 år.

 

ark-bekkestua

 

Er det en god morgen?

Ja, i dag er det en strålende morgen og perfekt vær for å endelig ta frem ullgenseren!

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Den siste boken jeg solgte var Du er så lys av Tore Renberg som jeg anbefalte til en kunde. Jeg likte denne boken utrolig godt og synes det er veldig passende lektyre nå som høstmørket nærmer seg.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Disgrace av J.M. Coetzee. Denne boken kan få meg i fyr og flamme når jeg leser den fordi jeg blir så frustert. Coetze skriver utrolig nært og ekte om ære og kulturforviklinger.

Sapiens av Yuval Noah Harari. Dette er en utrolig interessant og aktuell historie om arten mennesket som gir mange gode refleksjoner om hvordan samfunnet har utviklet seg slik det er i dag. Jeg har stor tro på at denne boken vil bli viktig i årene fremover.

Sauebondens liv av James Rebanks. Først og fremst fordi den handler om sauer, men også fordi den gir en fantastisk skildring fra landsbylivet og en livsstil som skiller seg fra det urbane livet.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Når kommer den nyeste boken til Jon Michelet?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Dragen med de røde øynene av Astrid Lindgren er en barnebok som gjorde stort inntrykk på meg da jeg var liten, og fortsatt i dag er dette en av mine absolutte favoritter. Når den ble utgitt på nytt i 2012 ble jeg overveldet fordi nå kan jeg anbefale den til kunder slik at nye generasjoner også kan oppleve boken om verdens skjønneste drage.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?  

En kunde spurte meg en gang om jeg kunne pakke inn en bok til han, men påpekte at den var til seg selv. Han var bare veldig glad i å pakke opp gaver. Litt rart, men veldig morsomt!

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Det må bli Luna Lovegood fra Harry potter fordi hun sier utrolig mye klokt om alt mulig rart man ikke ser med det blotte øyet.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Det hadde vært enormt kult å få Patrick Rothfuss på besøk fordi han skriver ufattelig god fantasy og virker som en veldig trivelig type. Og for å kunne mase på den siste boken i Kingkiller triologien.