God morgen, Notabene Eikunda!

Hos Notabene Eikunda er bokhøsten i gang, noe som er synonymt med god stemning på jobb.

I sørlandsbyen på Vestlandet, Egersund, lever bokgleden i beste velgående – noe blant annet Notabene Eikunda sørger for. Med beliggenhet midt i sentrum siden 2008 viser butiken ingen tegn til å sakke farten. Notabene Eikunda er en har som mål å ha markedets mest fornøyde kunder, og tilbyr derfor ikke bare et sort sortiment av bøker, men smykker seg også med et stort utvalg innenfor andre produktområder, som for eksempel spill og gaver.

 

De ansatte gjør alt for å se kunden smile og det vises i tiden de legger ned i alle de rare spørsmålene msn kan få i en bokhandel. Det er ikke mange andre bokhandlere som ville brukt timer på å finne «boken med den røde paraplyen» for en kunde, men de ansatte i Notabene Eikunda brettet opp ermene og fant frem til riktig svar; Linda Olssons La meg synge deg stille sanger.

 

 

Navn: Lene Waldeland (26)

Jobber hos: Notabene Eikunda i Egersund, hvor jeg har vært bokansvarlig siden vi åpnet butikken i mai 2008.

 

Notabene Eikunda

 

Er det en god morgen?

Alltid en god morgen når man kan jobbe med det man liker aller best! Kundene er blide, bokhøsten er i gang og fantastiske bøker kommer på løpende bånd. Største utfordringen er å få tid til å lese alt som frister!

 

Hvilken er den siste boka du solgte? 

Vinterstengt av Jørn Lier Horst. Jeg er veldig begeistret for hele serien med William Wisting, så absolutt et godt valg. Rangerer nok både Jakthundene, Hulemannen og Blindgang over denne, men det beste er jo å lese dem kronologisk, så denne kunden har mye godt i vente – og jeg venter allerede på neste!

 

Tre egne favoritter akkurat nå: 

Hvordan elske en far – og overleve av Vetle Lid Larssen. En veldig godt fortalt historie om forholdet mellom far og sønn som på langt nær har opplevd et A4 liv. Gripende samtidig som det er masse humor. Må leses!

Mormor danset i regnet av Trude Teige. Krigshistorie og familiehemmeligheter går hånd i hånd. En sterk skildring av jakten på egen identitet og historie.

Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset. Noe i denne fortellingen griper deg og blir værende lenge etter at siste side er lest. Du klarer ikke legge den bort. Les!

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Når kommer den nye boka til Jojo Moyes?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

I det siste er det uten tvil Bienes historie av Maja Lunde som har gjort mest inntrykk. Vi må ta vare på våre små gule og svarte venner før det er for sent. Vi trenger dem mer enn vi aner!

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde? 

«Har du boken med den rød paraplyen på?» (Og ja, etter en del leting så ble Linda Olssons La meg synge deg stille sanger funnet, og kunden ble strålende fornøyd.)

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken? 

Som ihuga krimentusiast er det mange rare typer det hadde vært veldig moro å hatt med på jobb, men tror jeg må gå for Sara Lindqvist i Katarina Bivalds Leserne i Broken Wheel anbefaler. Da hadde jeg fått en helproff kollega med stort hjerte for bøker. Tror vi kunne blitt et uslåelig team og så kunne jeg lært mye underveis!

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært? 

Kommer ikke utenom Jo Nesbø, hadde vært veldig stas å sette Egersund på hodet når neste bok med Harry Hole kommer! Men vi takker ikke nei om Truls Svendsen tar turen innom heller, Truls over Grønland var fantastisk morsom, så det kunne det helt sikkert blitt endeløse køer av! Når det er sagt, signering er alltid stas så alle er hjertelig velkommen – vi lover å bake kake!