God morgen, Gardermoen!

Trine Fredriksen forteller at hun gråter som et barn hver gang hun leser «Et helt halvt år», og skulle veldig gjerne hatt forfatteren på besøk i butikken.

Tenk å arbeide i en butikk som årlig har omtrent 25 millioner besøkende innom. Dette er realiteten for Ark Pocket på Oslo Lufthavn, og kundegruppen kan dermed beskrives som «folk på farta». Her starter dagene allerede i grålysningen, og anbefalinger til leselektyre renner ut av butikken like fort som kundene kommer inn.

 

ARK bokhandlerne på Oslo lufthavn vant i 2015 Årets Bokhandel. I juryens begrunnelse stod det «Det er ofte kunder med litt dårlig tid som haster innom og som ikke alltid bruker lang tid i de godt fylte hyllene eller blandt de bugnende torgene, men som til gjengjeld får effektiv service av kompetente medarbeidere.»

 

 

Navn: Trine H. Fredriksen, 32 år

Jobber hos: ARK Oslo lufthavn Ankomst

 

Trine2014

 

Er det en god morgen?

Det er det alltid! Jeg er en morgenfugl og selv om jeg står opp før 0430 så koser jeg meg med en myk og stille start før flyplassen våkner til liv.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Den siste boka jeg solgte var faktisk En pingles dagbok 1 til 4! Jeg har ikke lest dem selv, men den går nok aldri av moten den serien, perfekt for barn i tidlig lesealder!

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Et helt halvt år av Jojo Moyes. Sår, men morsom og med et sterkt tema

En vakker dag av Colleen Hoover. Hoover skaper magi med ord og her får vi også original musikk til!

Skye O’Malley sagaen av Bertrice Small. En historisk kjærlighetsserie, en klassiker for meg og en verden full av sterke kvinnefigurer under Elizabeth den førstes tid!

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

Om vi har frimerker og telefonkort.

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Fra nyere tid er det helt klart Et helt halvt år. Jeg gråt som et barn begge gangene jeg leste den! Fra barndommen husker jeg ennå klart Farvel Rune, som sikkert mange gjør. Å lese om barn som drukner gjør sterkt inntrykk på en ung sjel.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

«Har du pølser?»

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Det er kanskje ikke en litterær person, men jeg ville hatt med meg Harry Gordon Selfridge. Den mannen kunne nok ha klart å doble salget vårt den dagen OG inspirert oss masse! Jeg ville kanskje også hatt med meg Gon, en 30.000 år gammel vampyr fra boka The oldest living vampire av Joseph Duncan.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Hvor skal jeg begynne?? Jojo Moyes, Patrick Rothfuss og Bertrice Small. For å spre det litt.