God morgen i Bogstadveien!

Tor Lier

- Har dere en bok som heter Sapiens eller noe sånt? Dette er det vanligste spørsmålet til Tor Lier hos Norli i Bogstadveien, Oslo.

Navn: Tor Lier

Jobber hos: Norli Bokhandel, Bogstadveien. Jobbet her siden august.

Er det en god morgen? Strålende! Frisk, skarp luft og behagelig vintertemperatur rundt 2 grader.

Hvilken er den siste boka du solgte? Alle dør alene av Hans Fallada. Spesielt hyggelig å selge en personlig favoritt som denne! Jeg har lest den første norske utgaven som hadde tittelen «Den veien du går alene», men skal lese denne nye oversettelsen også.

Tre egne favoritter akkurat nå: 

  • Michel Houellebecq: H.P. Lovecraft: Against the World, Against Life. Fascinerende, tanker om en påståelig og unik forfatter.
  • Erling Sandmo: Uhyrlig. Herlig dypdykk i arkivene om sjøuhyrer observert i norske farvann i riktig gamle dager.
  • Shirley Jackson: The Lottery and Other Stories. Mesterlige noveller med enorm variasjon i sinnsstemninger.

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

  • Har dere en bok som heter Sapiens eller noe sånt?

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg? Animal Farm (Kamerat Napoleon) av George Orwell.

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde? Kan ikke si jeg har fått noen spesielt rare spørsmål foreløpig – men det kommer utvilsomt.

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken? Ignatius J. Reilly fra Tåpenes sammensvergelse. Det ville i hvert fall ikke bli kjedelig.

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært? William Shakespeare, fordi jeg liker ham, fordi han ville trekke kunder, og fordi jeg endelig ville få klarhet i hvordan han egentlig så ut.