God morgen, Ark Holmen!

Ark Holmen melder om en svært god morgen.

Ikke langt fra IKEA Slependen, en kjapp svipptur fra E18 mot Drammen, ligger Ark Holmen. Butikken, som befinner seg inne på det lokale nærsenteret Holmensenteret i Asker kommune, har vært her siden tidlig 90-tallet, og kundene som strømmer inn dørene er bevis på at folkene i butikken ikke ligger på latsiden. Askerbøringene er svært leseglade mennesker, og lesegleden deres gjør arbeidet i Ark Holmen enda morsommere og mer givende.   

 

Medarbeiderne ved denne butikken er alle selverklærte bokelskere, som elsker en god skattejakt – enten det er etter nye bøker som kan anbefales til kundene eller kule spill som ungene vil like. Medarbeiderne bak kassa bærer t-skjorter med oppfordring til kundene om å spørre om deres sommerfavoritt – noe de veldig gjerne gjør. De er heller ikke fremmed for å brette opp ermene og bedrive litt detektivarbeid dersom en kunde kun husker fargen på boka de er ute etter – det er faktisk nettopp dette de syns er morsomst med jobben.

 

 

Navn: Karin Nordli

 

Jobber hos: Ark Holmen, har jobbet her siden 1994. Jeg drev Ark Sandvika fra 2000 til 2007, men kom tilbake igjen hit etter det.

 

Ark holmen

 

Er det en god morgen?

Ja, det er en svært god morgen. Jeg er alene i butikken i dag, grunnet sykdom, men det legger ikke demper på denne vakre dagen.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Den lille kafeen i Kabul av Deborah Rodriguez. Jeg skal lese den selv nå i sommer, etter å ha fått den anbefalt av flere forskjellige kunder må jeg bare hoppe på selv.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Roy Jacobsen: De usynlige

Edvard Hoem: Mor og fars historie

Lena Andersson: Rettsstridig forføyning

Alle disse tre bøkene har grepet meg på forskjellige måter, både grunnet deres vakre språk og fantastiske historier. Disse bøkene gir meg innblikk i andres liv, og gir meg et forskjellig perspektiv på ting. De skiller seg fra andre bestselgere, og jeg elsker slike bøker. Jeg syns det er kjempe gøy å lete etter slike små perler i litteraturen. Det er noen bøker som selger seg selv, mens andre trenger litt hjelp. Jeg vil finne disse perlene, for å kunne anbefale dem videre og tilby noe litt annerledes enn bestselgerlistene.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Kan du anbefale meg en god sommerbok?» Mye grunnet T-skjortene vi må ha på oss, som ber kundene spørre oss.

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Papillon av Henri Charrière. Jeg leste den som ung, og syns det var en uhyre fascinerende historie. Jeg har lest mange andre gode og fascinerende bøker i ettertid, men Papillon har blitt med meg. Det er ikke mange andre bøker som ligner denne, og den er helt unik med sin egne historie.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

«Jeg vet ikke tittel eller forfatter, men boken er grønn» – slik spørsmål som dette får vi ofte, og det er gøy. Da setter vi i gang med litt detektivarbeid, og det er alltid like morsomt dersom man finner frem til rett bok.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Jeg ville hatt med meg forfatteren Isabell Allende. Mest fordi jeg er veldig glad i bøkene hennes, og hennes særpregede skrivestil. Men hun er også en veldig fargerik dame, som hadde vært veldig morsom å ha bak disken og prate litt med løpet av dagen.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Det må bli Alice Munroe eller Lena Andersson. De hadde nok trukket mange mennesker begge to, da de er populære forfattere i dette området. Men også fordi de er drevne damer og sikkert veldig artige å ha i butikken.