Alexander Løken

Gasslykter, flosshatter og folketro.

Ukens forfatter presenterer i disse dager sin andre bok om Edvard Frost. Den forrige, Trollskallen, ble nominert til både ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen. I denne oppfølgeren skal Edvard til sjøs.

 

 

Forfatter: Alexander Løken (32)

 

Aktuell med: Ormeegget, Cappelen Damm

Bok to i serien om Edvard Frost, fantasybøker for barn satt til Norge på 1880-tallet. I denne boken blir en ekspedisjon sendt nedover sørlandskysten på jakt etter tre egg som visstnok stammer fra selveste Midgardsormen.

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken?

Ormeegget_stor-654x1024Kombinasjonen av 1880-tallets gasslykter og flosshatter, og nordisk, maritim folketro var forlokkende. Også ønsket jeg å utforske det videre livet til karakterene fra Trollskallen.

 

Tre favoritter:

Scott Lynch: The Lies of Locke Lamora. En skikkelig røverroman satt i et fantasyunivers som minner om renessansens Italia

James Clavell: Shogun. En fascinerende roman om en europeisk sjømanns møte med samuraier i 1600-tallets Japan.

James Ellroy: American Tabloid. En brutal krim-noir om 60-tallets store hendelser; Cuba-krisen og drapet på JFK.

 

Uslipt diamant:

Jeg vil trekke fram fantasyforfatterne som debuterte samtidig med meg: Siri Pettersen, Tonje Tornes, Tone Almhjell og Martin Fyrileiv.

 

Sist leste bok:

John Dickson Carr: The Green Capsule. Mesteren bak krimromaner med overnaturlige twister, som «Sort Messe», lykkes ikke helt med personkarakteristikken, men klarer å presentere en drapsgåte der tre vitner og et filmkamera ikke er nok til å identifisere morderen.

 

Hvordan jobber du?alexander løken

Mye idejobbing i forkant, og mange notater i notat-app’en Evernote. Størsteparten av jobben foregår oppi hodet. Når jeg har samlet opp nok ideer skriver jeg gjerne et temmelig nøyaktig handlingsreferat. Men det dukker alltid opp uventede vendinger i selve skriveprosessen, som gir en ekstra dimensjon til fortelling

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt stevnemøte med?

Stevnemøte? Anastasia Steele. Hun virker som ei livlig jente.

 

Hvem blir neste norske nobelprisvinner i litteratur?

Om det er noen av det kaliberet blant forfatterne i Norge vet jeg ikke, i så fall jeg har dessverre ikke lest boka hans/hennes.

 

Facebook og sosiale medier – fest eller kolera?

Mest fest. Ikke så spennende lenger, men et nyttig verktøy.

 

Et jordbærsted utenom det vanlige på nettet:

Comixology.com: Digitale tegneserier til inspirasjon og glede

 

På bar med Knausgård eller middag med Dag Solstad?

En whisky med Knausgård hadde vært å foretrekke.