Fullstappet på Potter-quiz

Det var en enorm interesse for Harry Potter-quiz tidligere denne uken.

Samfunnet Bislet var onsdag kveld fylt til randen av Harry Potter-nerder som var ivrige etter å teste sin kunnskap om det magiske universet. Studentpuben i den gamle Frydenlund-kjelleren summet av liv, og det store folkehavet kom ikke uventet på ledelsen:

– Vi hadde Harry Potter-quiz forrige semester, og det var veldig populært. Siden da har det vært stor etterspørsel etter en ny Potter-quiz, forteller Eirin Østensen, leder på Samfunnet Bislet.

FORNØYD MED OPPMØTET: Leder Eirin Østensen.

Populært var det i år også, med rekordmange 90 påmeldte lag til quizen. Østensen forteller at temaquiz-ene er spesielt populære:

– Det kommer an på temaene, men interessen er spesielt stor på temaquiz-ene. Forrige uke var det Friends-quiz, og da hadde hver fjerde person på seg Friends-genser.

Barn av 90-tallet

Selv om det er tolv år siden siste Harry Potter bok ble utgitt, er interessen for det magiske universet fremdeles enorm. Noe den lange køen utenfor lokalet på onsdag vitnet om. Samfunnet Bislet er studentbaren til Oslo Met, så det er ikke rart at det er 1990-tallskulturen som trekker publikum hit:

– Vanligvis har vi flest studenter her, men på temaquiz-ene er det større variasjon. Vi har grei omsetning på de quiz-ene, sier Østensen.

Interessen for arrangementet var stor allerede på forhånd. Arrangementet på Facebook nådde 148.000 mennesker, og nærmere 4000 la igjen kommentarer på innlegget. Det var selvsagt ikke plass til alle i kjelleren, men det stoppet ikke folk fra å prøve.

Vokst opp med Potter

Quizmaster Alexander Berglind, som også er et barn av 90-tallet, valgte å kjøre Potter-quiz fordi han selv er stor fan:

– Jeg har lest alle bøkene og sett alle filmene, og når jeg lager en quiz må det være om et tema jeg selv syns er gøy. Dessuten må quizen kunne appellere til mange i alderen 18-30 år, og i denne aldersgruppen er det mange som har vokst opp med Potter.

TAR QUIZ-EN PÅ ALVOR: Quizmaster Alexander Berglind.

Han ønsket å tilby en inkluderende quiz:

– Hovedmålet er at alle skal få i hvert fall halvparten av spørsmålene riktige, så jeg prøver å ikke gjøre quiz-en altfor vanskelige.

Du kan teste deg på et utvalg av quizmaster Alexanders Harry Potter-spørsmål her:

Harry Potter Quiz

Test dine Harry Potter-kunnskaper med Quizmaster Alexander Berglinds Harry Potter quiz.