Cappelen Damm snur

Omorganiseringen i forlaget stanses etter forfatter-uro. Tom Harald Jenssen roses for avgjørelsen.

Ledelsen i Cappelen Damm har stanset den planlagte omorganiseringen i forlaget etter at 18 profilerte forfattere i forrige uke undertegnet en bekymringsmelding til ledelsen.

Nå har forlagsledelsen, ved konsernsjef Tom Harald Jenssen, sendt et brev til de 18 forfatterne og opplyst at den planlagte omorganiseringen ikke vil bli gjennomført.

Bakgrunnen for forfatternes uro var planene om å dele det skjønnlitterære forleggeriet i to – i en såkalt litterær redaksjon, «litterær norsk og oversatt», med John Erik Riley som sjef, og en redaksjon for krim og underholdning, der en ny sjef skulle ansettes.

STOPPER OMORGANISERING: Tom Harald Jenssen. (Foto: Berit Roald)

De gamle avdelingene «krim og underholdning» og «oversatt litteratur og norsk krim» ville da opphøre. Sistnevnte avdeling har vært ledet av Anne Fløtaker, og etter det BOK365 erfarer var bekymringsmeldingen fra forfatterne en utilslørt støtteerklæring til Fløtaker.

Planene om omorganisering skal også ha skapt reaksjoner andre steder i organisasjonen, ikke bare hos forfatterne.

«Intern prosess»

Forfatterne BOK365 har snakket med har vært opptatt av at dette skal være en intern prosess. Cappelen Damm har vært kjent for å ha en svært lojal skjønnlitterær forfatterstall, og det at forlagsledelsen nå har snudd blir tatt imot med glede – og konsernsjefen får ros:

– Det er en viss storhet i det å slå retrett, uttaler en av forfatterne om Tom Harald Jenssens avgjørelse.