Catharina Ingelman-Sundberg

Full fart på rullatoren.

Ukens forfatter har hatt stor suksess med bøkene om Pensjonistligaen. Til sammen er de solgt i 1,5 millioner eksemplarer, og utgitt i 40 land. Catharina Ingelman-Sundberg har akkurat vært på Norgesturné i forbindelse med lanseringen av bok to i serien, Ran og rullator.

 

Forfatter: Catharina Ingelman-Sundberg, 67 år.

 

Aktuell med: Ran og rullator, Silke forlag.

RoR2Boken handler om Pensjonistligaen, tre kvinner og to menn i alderen 77-82 år, som setter fart på rullatoren, og går løs på ulike påfunn i beste Emil-i-Lønneberget-stil. Dessuten raner de banker! Som en moderne Robin Hood, gis pengene til dem som har det vanskelig, med mål om å bedre deres liv. En riktig røverhistorie med godt voksne i helterollene.

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken:

Jeg fikk inspirasjon til å skrive om Pensjonistligaen da jeg ser at eldre mennesker behandles dårlig i dagens samfunn. Jeg ville gjøre de eldre til helter – jeg kaller det «gæmlis-power»!

 

Tre favoritter: 

Eija Hetekivi Olsson, Ingenbarnsland

Vilhem Moberg, Utvandrarna

Selma Lagerlöf, Gösta Berlings saga

 

Sjekk ut: 

Rowan Coleman, Livet på nytt, Silke Forlag. Ettersom den behandler et alvorlig tema på en varm og rørende måte.

 

Sist leste bok:

Catharina Ingelman-Sundberg: Pensjonistligaen på nye eventyr, tredje boken i serien som jeg holder på og redigerer nå. Hva jeg synes om den? Det er den mest morsomme boken hittil da jeg humrer  mer enn noen gang  tidligere  når jeg har skrevet …(haha) og det må være et godt tegn.

 

 Hvordan jobber du?

cisundberg.sofiarunarsdotterJeg har IKKE hele historien i hodet før jeg begynner å skrive. Jeg vet i store trekk hva boken skal handle om, men deretter har den et eget liv. Jeg ligger i sofaen i min forfatterhytte – uten vann og avløp- og skriver med dataen på magen og har det veldig hyggelig!  Faste timer? Morgengymnastikk et kvarter, jobber frem til lunsj, tar en times gåtur, jobber frem til 18.00 hver dag – helg som hverdag – utenom mandager da jeg må betale regninger.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt stevnemøte med? 

Ernest Hemingway. Han var en stor forfatter med en trist skjebne. Flere av hans bøker er uforglemmelige klassikere. Og solen går sin gang og Klokkene ringer for deg er blant annet mine favoritter.

 

Hvem blir neste nordiske nobelprisvinner i litteratur?

Det blir alltid en overraskelse, så det er vanskelig å si …

 

Facebook og sosiale medier – fest eller kolera?

Jeg elsker Facebook. En kan holde kontakt med gamle venner og få nye. Dessuten kan en følge med på hva som skjer i verden.

 

Et jordbærsted utenom det vanlige på nettet:

Jeg vet at Google ikke er et jordbærsted – men for meg er det akkurat det. Hvorfor? Fordi jeg henter masse informasjon i min research når jeg skriver  mine romaner … Og jeg ler mye underveis når jeg finner ut mye info som jeg aldeles ikke var klar over fra før. Derfor – heia Google!

 

På bar med GW eller middag med Guillou?

Jag går gjerne på bar med begge to, men hvis de ikke er spennende nok, begir jeg meg ut på nye eventyr …

 

 

(Forfatterfoto: Sofia Runarsdotter)