Frankfurt-teamet komplett

Sunniva Adam og Ellen Olerud er de to siste tilskuddene til Frankfurt 2019-teamet.

De to siste stillingene i teamet som skal arbeide for Norge som gjesteland i Frankfurt 2019 er besatt. Sunniva Adam og Ellen Olerud ble de to siste tilskuddene.

Adam er ansatt som PR-ansvarlig, mens Olerud inntar stillingen som prosjektassistent. Begge gleder seg stort til å ta fatt på utfordringene:

– Jeg gleder meg mest til å være en del av et så stort prosjekt og fremme norsk kultur, både før og under bokmessen. Vi har et stort kultur- og litteraturprogram, så jeg gleder meg nok mest til å se et fornøyd publikum, sier Olerud til BOK365.

 


NYE TILSKUDD: Sunniva Adam (t.v) og Ellen Olerud er siste tilskudd til Frankfurt-teamet.

 

Å skape stolthet

–  Det er utrolig mye kunnskap samlet på NORLA-kontoret og jeg lærer masse hver eneste dag. Jeg gleder meg også veldig til å samarbeide med norske og tyske kulturinstitusjoner og næringsliv. Sammen skal vi få mest mulig positivt ut av Norges største kultureksportprosjekt noensinne, sier Sunniva Adam til BOK365.

Sunniva er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Hun kommer fra konsulentjobb i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese. Sunniva har også arbeidet ved den norske ambassaden i Praha. Der jobbet hun tett på litteraturfeltet gjennom den nordiske satsingen #ReadNordic på bokmessen i Praha i 2016. Sammen med NORLAs informasjonsavdeling og et tysk PR-byrå skal Sunniva ha ansvaret for å presentere prosjektet både i Norge og Tyskland.

 

Skal skape stolthet

–  I første omgang ligger utfordringen i å skape så stor oppmerksomhet som mulig om norsk kultur i Tyskland i forkant av 2019. Her er vi godt i gang med å bygge ut det store nettverket NORLA allerede har i Tyskland. Dette er et prosjekt som også skal komme nordmenn til gode, så en annen utfordring er knyttet til å skape stolthet og forståelse for viktigheten av å være gjesteland under bokmessen i Frankfurt. Stolthet skal vi skape sammen med våre norske samarbeidspartnere i kultursektoren og næringslivet, sier Adam.

Adam skal informere om og markedsføre norsk litteratur og kultur som del av gjestelandspresentasjonen, og vil blant annet ha ansvaret for en ny portal om norsk litteratur for utenlandske forlag, agenter og journalister.

 

Skoletysken sitter

Ellen Olerud er ansatt som prosjektassistent for Frankfurt 2019 og for NORLA. Ellen kommer fra vikariat som prosjektleder i eventavdelingen i Circle K. Hun har vært ansatt på flere ambassader både i Norge og utlandet, og har også erfaring med omfattende språkarbeid for et forfatterskap. Ellen har mastergrad i Tyskland-studier, så skoletysken sitter som den skal.

Hun skal bistå med organisering og koordinering for Frankfurt 2019 og utføre driftsoppgaver knyttet til søknader og økt aktivitetsnivå i NORLA i gjestelandsperioden.

 

Spre lesegleden

Har dere noen egne norske favoritter dere gleder dere til å bringe ut i verden?

– Jeg gleder meg til å vise frem bredden i norsk litteratur – alt fra klassikerne til nykommerne. Bienes historie av Maja Lunde er en personlig favoritt. Det har kommet mange bra fagbøker om Norge både sett innenfra og utenfra, og det er bøker jeg også leser med stor interesse. Det viktigste er at folk leser, uansett sjanger, sier Olerud.

Adam slår et slag for barnelitteraturen:

– Jeg tror at de første bøkene man leser selv er avgjørende for hvor glad man blir i å lese. Her kan norsk kvalitetslitteratur for barn og unge være viktige bidrag! To norske forfattere som skapte stor leselyst hos meg som barn var Jostein Gaarder og Klaus Hagerup. Det er fremdeles mange barn i verden som kan få oppleve leseglede ved å lese bøker av disse to – og alle de andre flotte stemmene i barne- og ungdomslitteraturen i Norge.

 

Hovedfoto: Hege Langrusten.