Frankfurtmessen blir heldigital

(Foto: Frankfurter Buchmesse)

Frankfurt bokmesse avlyser årets fysiske messe, og fokuserer heller på å gjennomføre en digital versjon.

Frankfurter Buchmesse annonserte tirsdag at det ikke vil være noe bokmesse i messeområdet i Frankfurt i 2020. Men TV-produksjonen fra Festhalle vil derimot gå av stabelen som planlagt.

Bokmessen har lenge holdt fast i håpet om å gjennomføre en nedskalert bokmesse. Men med stigende coronatilfeller i Tyskland og i resten av Europa, og ikke minst reiserestriksjoner, blir det vanskelig for Frankfurter Buchmesse å avholde årets messe fysisk.

– Frankfurter Buchmesse drives av internasjonal utveksling. Vi vil gjerne takke alle utstillere for deres motivasjon og tillit i gjennomføringen av Frankfurt bokmesse 2020, sier Frankfurt-direktør Juergen Boos.

– Nå vil vi fokusere på vårt digitale tilbud. Vi har utvidet tjenestene våre de siste månedene, til et stort utbud av digitale tjenester og online events. Det betyr at den internasjonale bokbransjen kan benytte seg av kjente og nye digitale forum for å drive forretningene fremover, selv i disse coronatider, sier Boos.

Rettighetsplatform og bokfest

Bokmessen vil nå fokusere på program for publikum, og vil arrangere mer enn 80 BookFest-arrangement, som vil finne sted i Frankfurt som en del av det digitale programmet. Det digitale programmet går fra 12. til 15. oktober.

I tillegg vektlegger Frankfurt sin plattform for internasjonalt rettighetssalg. Det vil være tilgjengelig fra 1. oktober, med kataloger, kontaktinformasjon, chatmuligheter, leseprøver og støtte for film- og lydbokproduksjon, blant annet.

Digital gjestelandssatsing

Canada planlegger en rekke digitale events, som vil vise frem mangfoldet i den kanadiske litterære og kulturelle liv. Programmet for dette vil bli presentert senere i september.

Frankfurt Buchmesse opplyser på sine nettsider at Canadas fysiske tilstedeværelse på messen, vil finne sted i 2021. Hvordan messen har tenkt til å løse dette med det planlagte 2021-gjestelandet Spania, er usikkert.

Saken oppdateres