Fra Strawberry til Ebok.no

DUKET FOR KLUBBSKIFTE: Julie Prestø går fra Strawberry til Ebok.no.

Julie Eikemo Prestø går fra Strawberry Publishing. Nå får hun en viktig rolle i EBOK.no sin storsatsing på strømmetjenester.

Høsten 2018 hentet Jørn Lier Horst inn Julie Eikemo Prestø fra stillingen som kjedeansvarlig i Gyldendal, til jobben som salgs- og markedssjef i Pilar Forlag og Capitana Forlag (nå Strawberry Publishing).

Nå går turen imidlertid videre til Ebok.no, lillesøster blant strømmeselskapene, men som i disse dager satser tungt på ferskt strømme-samarbeid med Coop:

«Nå er jeg så heldig at jeg får bli en del av Lene Rørens superteam i Ebok.no,» skriver Prestø på sin egen Facebook-side.

— Jeg vil savne folkene i Strawberry, men heldigvis skal jeg fortsatt jobbe med alle de flotte forfatterne deres og bidra til at de fortsatt er bredt tilgjengelig.

Julie Eikemo Prestø (51) har jobbet med bøker og litteratur i storparten av sin karriere – som lærer på ungdomstrinnet, på alle nivå i bokhandlerleddet og altså i tre forskjellige forlag på salgs- og markedssiden.

Prestø er cand. philol fra Universitetet i Bergen og hadde ulike stillinger i Norli-kjeden før hun ble salgs- og markedssjef for Kagge Forlag og J. M. Stenersen Forlag i 2011, og deretter salgs- og markedssjef i Tiden, før hun gikk til Gyldendal, og senere altså Strawberry Publishing.