Fra bokfestival til Samlaget

Tidligere "bokfestival-general" Mari Reinholt Aass blir ny salgs- og markedskonsulent i Samlaget. Hun gleder seg til å oppleve forlagsbransjen innenfra.

–Jeg har fått et innblikk i forlagsbransjen utenfra. Nå gleder jeg meg til å jobbe «innenfor» i Samlaget, sier Mari Reinholt Aass.

For mange i bokbransjen er Mari Reiholt Aass et kjent ansikt fra sin jobb i Oslo bokfestival, som måtte legge inn årene etter fjorårets arrangement:

–Arbeidet med bokfestivalen og i Forleggerforeningen har vært veldig givende og har gitt meg et godt innblikk i forlagsbransjen. Samtidig gleder jeg meg til å jobbe «innenfor» i Samlaget og få ta del i utgivelsesprosessene der, sier Reinholt Aass. –Samlaget er et forlag jeg setter høyt.

 

Nært forhold

Hun har et nært forhold til barne- og ungdomsbøker:

–En viktig årsak til at jeg søkte jobben, er at jeg vet hvor viktig gode leseopplevelser har vært for meg opp igjennom årene. I tillegg har Samlaget en storartet barnebokportefølje som det skal bli utrolig kjekt å få dele med barn og ungdom rundt omkring i Norge.

–Noen egne barnebok-favoritter?

–Brødrene Løvehjerte av Astrid Lindgren, Gummi-Tarzan av Ole Lund Kirkegaard, Jørgen + Anne = sant av Vigdis Hjorth og Fuck off I love you av Lars Mæhle.