Fougner blir norsk-redaktør

Skifter beite i eget forlag: Tidligere digital-strateg Harald Ofstad Fougner er ansatt som ny redaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal.

–En skarp, empatisk og oppmerksom leser. Slik beskriver Kari Marstein i Gyldendal sin nyansatte forlagsredaktør for skjønnlitteratur, Harald Ofstad Fougner.

Fougner har ledet arbeidet med digital utvikling i Gyldendal Litteratur siden 2010, og har det siste året vært engasjert i GLs ledelse. Nå blir han ny redaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal. Fougner har hovedfag i litteraturvitenskap fra NTNU, i tillegg til en MBA fra BI.

 

Sterke kandidater

–Vi hadde en søkerbunke med usedvanlig mange usedvanlig godt kvalifiserte søkere, og vi hadde mange gode og givende samtaler med kandidater, forteller Kari Marstein, redaksjonssjef for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal. –Når vi endte på Harald Ofstad Fougner, er det fordi vi har erfaring med at han er en skarp, empatisk og oppmerksom leser, samtidig som han rett og slett er et veldig hyggelig og omgjengelig menneske. Han har både en grundig litteraturvitenskaplig og teaterfaglig bakgrunn, i tillegg til at han kan utrolig mye om andre medier og alle de andre måtene å publisere litteratur på.

 

På talentjakt

–Slik sett har han en noe annen bakgrunn enn oss andre i redaksjonen, og var nok en som komplementerte oss på en interessant måte. Ja, og så vet vi jo at han skjønner en del av hva det vil si å være forfatter, hvilke utfordringer det innebærer, sier Kari Marstein og skynder seg å legge til: –Men nå høres det ut som om de andre kandidatene ikke gjorde det! Vi snakket jo med så mange hyggelige og flinke.

Redaksjon for norsk skjønnlitteratur på Gyldendal består nå av fire redaktører og en redaksjonssjef.

–Harald kommer etter hvert til å jobbe med hele bredden av norsk skjønnlitteratur, slik vi andre gjør det. Så kommer han nok også til å få et særlig ansvar for å finne nye stemmer og talenter, sier Kari Marstein.

Fougner tiltrer stillingen 1. januar.