Fra bok til teater på Riksteatret

Ravdeep Singh Bajwa og Emma Bones fyller rollene som Heathcliff og Catherine i Stormfulle høyder.

Riksteatret skal ut på nye turnéer på nyåret. Utover våren blir det tre bok til teater-oppsetninger rundt omkring i landet.

Riksteatrets oppsetning av Stormfulle høyder basert på Emily Brontë verdensberømte klassiker får premiere 25. januar. Oppsetningen skal på turné til 50 steder i hele landet vinteren 2023.

– I rollene som Catherine møter du Emma Bones, som blant annet har spilt i NRKs «Heimebane», forteller teatersjef Arne Nøst i Riksteatret.

Holm kan også avsløre at det er Ravdeep Singh Bajwa som fyller rollen som Heathcliff. Han er aktuell i Netflix-serien «Julestorm», som kommer rett før jul.

«Nei og atter nei» til scenen

Riksteateret har også flere bok blir teater-prosjekter på vårlisten.

Ingunn Øyen spiller hovedrollen i oppsetningen «Nei og atter nei», som er basert på Nina Lykkes roman ved samme navn. (Foto: Agnete Brun)

Nina Lykke gjør stor suksess med romaner som tar tidsånden på kornet og får oss til å le av oss selv . Når «Nei og atter nei» blir teater for hele landet med Riksteatret, ligger det an til å kunne bli en forestilling som mange vil kjenne seg så altfor godt igjen i. Oppsetningen er med Ingunn Øyen, Anders Mordal og Mari Hauge Einbu på scenen. Maren Bjørseth har regien for oppsetningen.

Forestillingen skal på turné med Riksteatret til 46 steder i hele landet. Det blir urpremiere i Oslo 16. februar 2023 og turnépremiere i Stjørdal 22. februar 2023.

Hip hop musical for hele familien

Amina Sewalis Hør’a, dagbok! blir hiphop-musikal for hele familien, og med denne oppsetningen skal Riksteatret på turné til hele landet fra 1. mars.

Hør’a dagbok er produsert av Riksteatret i samarbeid med Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater, på turne med Riksteatret og Hålogaland Teater (Foto: Kristoffer Eidsnes)