«Forsvinningen» utgis posthumt

Frode Granhus døde i september, men manuset til en ny roman var så å si ferdig. Nå utgis romanen på fødselsdagens hans i mars neste år.

Romanen som Frode Granhus fullførte rett før han døde i september, vil bli utgitt på fødselsdagen hans: 13. mars 2018.

Det bekrefter informasjonssjef Anne Iversen i Vigmostad & Bjørke.

Tittelen på den sjette boken i serien om politibetjent Rino Carlsen, blir Forsvinningen.

Ifølge forlaget handler boken om en gammel forsvinningssak fra 1972, da en 11 år gammel jente forsvant fra hjemmet sitt på 17. mai. Hun ble aldri funnet, og politiet konkluderte med at hun hadde druknet. Mer enn 40 år senere får saken ny aktualitet.

 

Frode Granhus døde brått i september (Foto: Kjell Ove Storvik)

 

– En komplett historie

– Manuset var så ferdig at det ikke har vært noe problem for oss å ferdigstille det, sier Anne Iversen. – Det var en komplett historie, og boken er helt og holdent Frodes verk. Vi har bare trengt å utføre det vanlige, redaksjonelle arbeidet som ofte må til for å tydeliggjøre sammenhenger i en krimfortelling.

Anne Iversen i VB: – Et verdig punktum.

Vigmostad & Bjørke utgir romanen i full forståelse med Frode Granhus’ samboer og datter.

– De fulgte skriveprosessen hans tett og synes det er veldig hyggelig at boka kommer ut, sier Iversen. – Vi er alle enige om at dette blir et verdig punktum for Frode Granhus` flotte forfatterskap.

Granhus, som er kjent for sine kriminalromaner fra Lofoten, debuterte i 2003 og hadde utgitt sju kriminalromaner da han døde tidligere i år: Hevneren (2003), Be en bønn for Sikas (2006), Malstrømmen (2010), Stormen (2012), Djevelanger (2014), Kistemakeren (2015) og Forliset (2017). Den åttende romanen blir altså Forsvinningen (2018).

 

Les også: Frode Granhus til minne