Ny forlagssjef i Vigmostad & Bjørke

Elizabeth Sellevold er konstituert som ny forlagssjef i Forlaget Vigmostad & Bjørke med umiddelbar virkning, etter at Tine Kjær har sagt opp sin stilling.

Tine Kjær går og Ebok.no-sjef Elizabeth Sellevold er konstituert som ny forlagssjef i Vigmostad & Bjørke.

 

Tine Kjær har vært forlagssjef i Forlaget Vigmostad & Bjørke siden Piratforlaget ble en del av forlaget i 2013. Kjær var en av tre opprinnelige aksjonærer i Piratforlaget.

Forlaget Vigmostad & Bjørke har i årene under Kjærs ledelse opplevd en kraftig vekst med blant annet sammenslåingen med Schibsted Forlag i 2015, og har etablert seg som et av de større norske allmennforlagene.

– Å være forlagssjef i dette hurtigvoksende forlaget har vært veldig spennende, men nå er tiden moden for å utforske nye muligheter. Jeg er takknemlig for å ha fått lov til å arbeide i et dynamisk miljø med flotte forfattere, kolleger og eiere.

Elizabeth Sellevold kommer fra stillingen som leder i Ebok.no som hun på få år har bygget opp til å bli Norges største digitale bokhandel. Sellevold har også lang erfaring fra blant annet forlag, De norske Bokklubbene og Posten Bring. Nå får hun ansvaret for å lede Forlaget Vigmostad & Bjørke videre mot å bli et av Norges ledende allmennforlag.

– Jeg gleder meg til å arbeide med flotte forfatterskap, gode medarbeidere og et dyktig forlagshus i vekst, sier Sellevold.

 

– Er takknemlig

Forlegger Arno Vigmostad har følgende kommentar til lederbyttet:

– Jeg er takknemlig for at Tine Kjær har ledet forlaget gjennom mange år med stor vekst og fullført integrasjonen med tidligere Schibsted Forlag. Jeg ønsker henne lykke til videre med nye utfordringer og takker henne for innsatsen hos oss, sier Vigmostad og legger til: – Jeg ser fram til å samarbeide med Sellevold og føler meg trygg på at hun sammen med dyktige kolleger i forlaget kan fortsette arbeidet med å gi ut gode og viktige bøker og finne nye forfattere.

Forlaget Vigmostad & Bjørke har blant annet Anne Holt, Frode Granhus og Samuel Bjørk i sin forfatterstall. Forlaget gir også ut kjente utenlandske forfattere som Jan Guillou, Liza Marklund og Victoria Hislop.