Forlagssentralen får ny leder

Hans Kristian Hallén-Hasaas foto: Gyldendal.

Einar J. Einarsson (67) har gått av med pensjon etter 18 år som leder av Forlagssentralen. I dag, 1. november har hans etterfølger, Hans Kristian Hallén-Hasaas, overtatt sjefsstolen.

Hans Kristian Hallén-Hasaas (36) kommer fra stillingen som logistikkdirektør og Chief Commercial Officer i Schibsted Distribusjon. Han er utdannet siviløkonom fra BI med spesialisering innenfor logistikk, og har bred logistikkbakgrunn fra bla. Norwegian og Posten.

– Vi er glade for den jobben Einar Einarsson har gjort med å bygge opp en moderne logistikksentral, og drifte Forlagssentralen gjennom mange år. Og vi er svært fornøyd med å ha fått Hans Kristian med på laget. Med sin faglige bakgrunn og brede logistikkerfaring fra selskaper som har vært gjennom store omstillinger, er vi sikre på at han vil bidra til å videreutvikle Forlagssentralen som en innovativ og effektiv logistikkpartner, sier styreleder i Forlagssentralen, Anne Hagerup Heggdal.

Forlagssentralen er en av Norges største bokdistributører, med 100 ansatte og om lag 17 millioner bøker på lager. Selskapet ble opprettet i 1964 av Gyldendal og Aschehoug, som eier 50 % hver.