Forfatterforbundet med forfattertreff

Fofatterforbundets sosialkomitéleder, Lena Roer, inviterer til sosiale treff flere steder i landet. Foto: Juritzen

I morgen, onsdag 9. mai, møtes forfattere over hele landet til sosiale treff i blant annet Oslo, Bergen, og Trondheim. Arrangør er det nystartede Forfatterforbundet.

Forfatterforbundet inviterer medlemmer og potensielle medlemmer til sosialt samvær og informasjon i åtte norske byer. Syv av møtene er i sør-norske byer i morgen, onsdag. Det åttende er i Tromsø lørdag.

Styremedlem Eystein Hanssen i Forfatterforbundet sier til BOK365 at idéen til disse møtene kom fra forbundets medlem nr. 1, Frid Ingulstad.

Les også: Forfatterforbundet formelt stiftet

– Ja, Frid satte oss på ideen. Hun har alltid savnet et sted hvor hun kunne være sosial med andre forfattere. Ideen fikk massiv respons da hun lanserte den på organisasjonens første landsmøte. Når man skriver er jo det noe man gjør alene. Så det å treffe andre likesinnede i uformell tone er en fin ting, sier Hanssen

Hadde ideen: Frid Ingulstad

Hele landet

Forfatterforbundets tanke var først å teste ut konseptet i Oslo, men Facebook-arrangementet om et sosialt treff bare i Oslo fikk medlemmer over hele landet til å reagere.  Flere tok til orde for også å arrangere lokale treff rundt om i Norge, og disse opprettet så sine egne treff.

– Ja, disse lokale arrangementene er resultat av innsatsen til lokale ildsjeler, sier Eystein Hanssen, som natuligvis håper på fulle hus der arrangementene finner sted.

Trenger ikke velstelt hage

Styremedlem og ansvarlig for sosialkomiteen i Forfatterforbundet, forfatter Lena Roer, synes også oppslutningen er svært gledelig.

– Man har verken behov for ærverdige foreningslokaler eller velstelte hager for å arrangere forfatterfester, så treffene er stort sett lagt til passende kaféer og utesteder, sier hun.

Eystein Hanssen: – Viktig å treffe likesinnede. Foto: Cappelen Damm

Forfattere i disse syv byene møtes i morgen: Oslo, Larvik, Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen og Trondheim. I tillegg vil det altså bli treff i Tromsø lørdag 12. mai.

– Det siste er lagt til lørdag fordi flere forfattere kommer reisende fra andre steder i Nord-Norge, forteller Roer, og presiserer at treffene er åpne for alle skjønnlitterære forfattere, uansett sjanger, også ikke-medlemmer.

Håper på fulle hus

Lena Roer opplyser at så vidt hun vet har det ikke tidligere vært arrangert så mange slike forfattertreff på én gang.

– Vi håper på fulle hus, og at mange flotte forfattere kan finne likesinnede over en god prat, en matbit og kanskje litt godt drikke. Men like viktig for oss er det å strekke ut en hånd til nye, kommende forfattere. Det er de som skal skrive framtidens litteratur, sier Lena Roer.

 

Forfatterforbundet ble stiftet i februar og medlemstallet nærmer seg 350.

 

Du kan lese mer om treffene på Forfatterforbundets nettsider.