Forbilledlig humor

Luke 22: Humor har blitt hans varemerke, og gjennom dette har han gitt nytt liv til eldre fotografier.

Sigmund Falch arbeider i NRK, og har også virket som regissør og manusforfatter. Falch har stått bak flere tv- og radioserier hvor humor har stått sentralt, og humor var også tema da han debuterte i 2008 med Ho peika på Ceylon og viste en pupp.

Denne høsten er Falch aktuell med Den slemmaste dokka i Drammen, og her benytter han seg av samme humorgrep som i foregående bøker: Gamle og spesielle fotografier hentes frem med en morsom fototekst til. Boken er den åttende i denne humorserien.

Den%20slemmaste%20dokka%20i%20Drammen%20forside%20ho


Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i år?

Jonathan Littells «De velvillige». Boken er ubehagelig på mange plan, og sitter fortsatt litt i kroppen. Den gjør vel akkurat det den er ment å gjøre – får en stakkars leser til å stille seg spørsmålet om en selv under gitte forhold ville handlet annerledes enn SS-monsteret «Maximillian Auge». Man vil gjerne svare et bastant nei, men den lille tvilen som blir værende er ikke lett å riste av seg.


Hva har du planer om å lese i julen?

B.J. Novaks «One More Thing og M.R. Careys «The Girl With All the Gifts». Og hvis det ikke kommer snø og det blir langrennsforhold kaster jeg meg over Jorge Luis Borges`»Samlede fiksjoner».


Hvilke tre bøker av året anbefaler du?

Bjarte Arneson: «Historien om enten Jørn eller Torgeir Bråten».

Nic Pizzolatto:   «Galveston».

Marlen Ferrer:  «De bortkomne»


(Hovedfoto: Berit Roald)