– Forandring er heftig

Emilie Christensen (Foto: Niklas Lello)

BARNEBOKPROFIL: Emilie Christensen skrev sin første barnebok fordi det er trist å si farvel, fordi forandring er heftig og fordi søsken er fantastisk!

Emilie Christensen er skuespiller, sanger og låtskriver og medlem av gruppa No. 4. Hun er blant annet nominer til Spellemannsprisen for albumet «Henda i været», og denne høsten debuterer hun som barnebokforfatter.

 

Forfatter: Emilie Christensen

Aktuell med: Henrik flytter (Aschehoug)

 

 

 

 – Hvorfor skrev du akkurat denne boken:

– Fordi jeg både som barn og voksen syns det er trist å si ha det til folk jeg er glad i. Fordi forandring er heftig, og fordi søsken er fantastisk!

 – Tre barnebok-favoritter:

Så rart av Inger Hagerup. Den er evig gøy.

Fisken av Erlend Loe. Jeg er glad i hele Kurt-serien egentlig.

Slottet det hvite av Tormod Haugen. Leste den igjen nylig, ganske space’a greier.

 – Sjekk ut:

– Jeg elsker Mari Kanstad Johnsens ABC! Den er så lekker og morsom og varm, og jeg oppdager stadig vekk nye detaljer i de fantastiske illustrasjonene og jeg har lest den sykt mange ganger for mine barn). En perfekt måte å bli kjent med bokstavene.

 – Hvordan jobber du?

– Jeg er best under press og glad i tidsfrister, og skriver ellers når det faller seg fristende og naturlig. Henrik flytter er jo min første bok, og jeg må innrømme at det har vært veldig annerledes å jobbe med tekst på denne måten. Særlig da dette med å ha en redaktør som hjelper og kommenterer og roser og korrigerer har vært både skummelt og fantastisk. Mine bandkollegaer i No. 4 er ikke like direkte i tilbakemeldingene rundt mine sangtekster, men jeg merker det (forhåpentligvis) når de ikke er helt overbevist.

 – Din egen favorittillustrasjon?

– Da må jeg nesten svare albumcoveret til Emilie Nicolas sin fantastiske plate «Tranquile Emile», som er en samling tegninger min sønn tegnet da han var 4-5 år. Veldig skrytete og lite objektivt svar.

 – Hvilken barnebok gjorde størst inntrykk på deg som barn?

– Jeg var veldig glad i en bok som heter Hva skal vi gjøre med lille Jill? av Fam Ekmann. Den har jeg ikke lest på utrolig lenge, men jeg husker det som en veldig fin liten historie om ensomhet, med nydelige illustrasjoner. Ellers var selvfølgelig Agnes Cecilia av Maria Gripe en stor leseropplevelse.

 – Hvilken barnebokskikkelse ville du helst ha møtt?

– Skulle gjerne laget, stekt og spist vafler med mormoren til de åtte ungene.

 – Og hvem ville du helst selv ha vært?

– Putte i blåbærskogen, jeg er veldig glad i blåbær men er litt utålmodig, så det hadde vært både spennende og digg med litt plukkehjelp. Fint med en toppet kurv som vertinnegave når jeg skal spise vafler med mormor.

 – Hva må en virkelig god barnebok inneholde?

– For meg må det være en god blanding av humor og sårhet. Akkurat som livet sjøl.

 – På eventyr med Potter eller over de syv hav med Pippi?

– Jeg har litt vannskrekk, så holder meg med glede på land med Harry Potter. Låner gjerne den usynlighetskappen.