Vi kjøper flere bøker

Og det er nettsalget som øker mest.

Boksalget øker i Norge. Og hele 18 prosent av oss kjøpte den siste boken på internett.  

 

Tall som Bokhandlerforeningen la frem i dag viser at bokslaget har økt. Andelen som oppgir at de har kjøpt bøker siste år har økt med fire prosentpoeng fra i fjor. Over tid viser tallene at andelen er stabil og høy. Av dem som kjøper bøker oppgir hele 36 prosent at de har kjøpt ti eller flere bøker det siste året.

 

Nettsalget fortsetter å øke

Og det er altså nettsalget som øker mest, ifølge den halvårlige undersøkelsen til Bokhandlerforeningen.

Undersøkelsen viser at 18 % kjøpte sin forrige bok gjennom netthandel. 60 % kjøpte sin siste bok i fysisk bokhandel. 71 % kjøpte en eller flere bøker siste året, og så mange som 6 % oppgir at den siste boken de kjøpte var en e-bok.

Ifølge undersøkelsen tror også folk at de vil handle flere bøker på nett i årene som kommer.

 

… men bokhandelen består

De siste ti årene har andelen som oppgir at de kjøper bøkene sine på internett økt med over ti prosentpoeng. Men den fysiske bokhandelen har også tatt markedsandeler de siste ti årene. Bokkjøp gjennom bokklubb har derimot gått sterkt tilbake i samme periode.

Andelen som tror de kommer til å handle bøkene sine på nettet i fremtiden er økende. Det var altså 18 prosent som oppga at de kjøpte den siste boken sin gjennom netthandel, mens hele 34 prosent vil handle bøker på internett i årene som kommer.

 

Den fysiske bokhandelen står fortsatt sterkt og har styrket sin posisjon som kanal for bokkjøp de siste 15 årene.