Flood og Lykke kan få pris i Sverige

TO NORSKE: Sammen med Nina Lykke er Helene Flood (bildet) plukket ut til finaleheatet om Årets bok i Sverige. Foto: Julie Pike

Både Helene Flood og Nina Lykke er nominert til Årets bok i Sverige.

– Dette er innmari moro! Sverige var det første av andre land den kom ut i, og det betyr mye for meg at den har blitt så godt mottatt der. Og så er det jo utrolig gøy å få en sånn anerkjennelse som denne nominasjonen. Boken ser ut til å ha funnet sin plass hos norske lesere, men det er ikke gitt at den fungerer i andre land, så det er litt skrekkblandet fryd involvert når jeg sender den ut på reise, sier en begeistret Helene Flood i pressemeldingen fra Aschehoug.

To norske bøker

Bonniers Bokklubbs litterære pris kalles også Årets bok.

I dag tidlig ble de nominerte offentliggjort i en direktesending på Instagram. Elleve av tolv nominerte er kvinner. Fjorårsvinneren Stina Jackson er plukket ut også i år. De nominerte er:

I oxögat av Ida Andersen

Terapeuten av Helene Flood

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz

Nästa! av Nina Lykke

Tistelhonung av Sara Paborn

Skuggjägaren av Camilla Grebe

Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Bergens stjärnor av Jojo Moyes

Jamåhonleva av Anders Roslund

Mitt liv som råtta av Joyce Carol Oates

Ödesmark av Stina Jackson

Jägarinnan av Kate Quinn

NOMINERT: Nina Lykkes svenske oversettelse.

Andre gang for Nina Lykke

For Nina Lykke er dette den andre nominasjonen. Hun sto også på listen i 2018. Nästa! er den svenske tittelen på hennes legeroman Full spredning (Oktober). Den fikk hun også Brageprisen for i fjor.

Prisen deles ut til svensk eller oversatt bok som er utgitt mellom mellom vår 2019 og vår 2020 og blant kriteriene for å bli nominert, oppgis høy språklig kvalitet, velfortalt historie med troverdige karakterer og miljø. I tillegg skal boka appellere til en bred lesekrets.