Får luksusproblem av å være bokhandler

Bokhandler Wenke Anita Ludvigsen ved ARK Oslo Lufthavn.

DISSE ANBEFALER JEG: – Et luksusproblem å jobbe i bokhandel, med god tilgang på så mange bøker, er at jeg dessverre aldri rekker å lese alle bøkene jeg vil, sier Wenke Anita Ludvigsen.

Det er vel få bokhandlere som har så stor gjennomgangstrafikk som ARK Bokhandel på Oslo Lufthavn. Her må anbefalingene sitte løst, og bokhandler Wenke Anita Ludvigsen, ved Ark Ankomst, vet akkurat hvilke titler hun skal fremme i disse dager.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Det kommer jo an på hva kunden liker å lese, men jeg er selv veldig glad i god krim, og anbefaler gjerne det! Eystein Hanssen, Tom Egeland, Terje Bjøranger, Elly Griffiths og Anders de la Motte er noen av mine favoritter. Ellers gjerne litt lettere historiske, som for eksempel Gill Paul, og litt feelgood som f.eks Sarah Jio. Vi trenger å drømme oss litt bort også, i disse urolige tider.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Jeg koser meg akkurat nå med den nyeste fra Robert Galbraith (J.K. Rowling) på engelsk; The Ink Black Heart, ellers gleder jeg meg til å lese Kniven i ilden av Ingeborg Arvola og Forræderen av Jørn Lier Horst, pluss mange andre! Et luksusproblem å jobbe i bokhandel, med god tilgang på så mange bøker, er at jeg dessverre aldri rekker å lese alle bøkene jeg vil.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Det er nærmest umulig å plukke ut kun en, men det må nok bli Anders de la Mottes nyeste; De bergtatte. Han skriver veldig, veldig godt, samtidig som det er knallspennende og interessante historier og personer! Ellers må jeg føye til Hør her’a! av Gulraiz Sharif fra 2020, som jeg endelig fikk lest. Det er egentlig ungdomsbok, men kan absolutt leses av voksne også. Den gjorde inntrykk, var artig, sår og fascinerende.