– Få skaper karakterer som henne

FRAMSNAKKING: – Hun kan beskrive en ussel, liten gråstein og få den til å bli et magisk eventyr.

Vi begynner å nærme oss tampen på årets runde av Framsnakking-spalten, hvor BOK365 utfordrer folk i forlagsbransjen til A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. I dag er det en rutinert sirkushest som entrer manesjen: forlegger Arve Juritzen.

– En pageturner

Valget fra egen bokhøst omhandler et krevende tema:

I min fars hus av Ingegerd Henriksen er høstens viktigste roman fordi den beskriver incest på en helt nye måte. Det er det fem år gamle barnet som forteller, og Ingegerd har klart å gi henne et språk og en stemme som gjør at vi klarer å les om dette vanskelige tema, ja faktisk er boken en pageturner. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger fra mange bokhandler som liker boken, men dessverre har ikke av bokkjedene valg den til kampanjer og dermed har den blitt borte i butikkene. «I min fars hus» fortjener flere lesere!

 

– Les Janssons romaner!

– Jeg rekker jo dessverre ikke å lese andre forlags bøker mitt i høstrushet, men til jul ønsker jeg å få mitt Tove Jansson-bibliotek mer komplett. Jeg elsker hennes romaner, fordi hun kan beskrive en ussel, liten gråstein og få den til å bli et magisk eventyr og få skaper så gode karakterer som henne. Dette skinner jo også igjennom i alle Mummitroll-fortellingene hennes, men styr unna dem og les hennes romaner.  Så hvis nissen leser dette ønsker jeg meg Fire noveller som kom i år på Heinesen forlag og de antikvariske utgavene Bildhuggarens dotter og Anteckningar från en ö.