Et moderne Pinocchio-eventyr

FRAMSNAKKING: Det er duket for en magisk dobbel fra Anitra Figenschou.

BOK365 utfordrer folk i forlagsbransjen til A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. Dagens framsnakker er forlagsgründer Anitra Figenschou.

FAVORITT HOS UNGE LESERE: Hanne Buch

– En bok fra Figenschou forlag som hadde fortjent mer oppmerksomhet er Den magiske dukkefabrikken av duoen Hanne Buch og Camilla Billett. Velskrevet, moderne Pinocchio-eventyr. Fantasifullt levendegjort i farger av Billett. Kløktig plot klekt ut av Buch: Her er vi i en verden hvor man kan gå i leketøysbutikken og kjøpe seg en bestevenn på boks. Men hvordan har disse levende dukkene det, egentlig …? Boken har ikke blitt skikkelig anmeldt noe sted. Det hadde den fortjent fastslår, Figenschou, som i stedet har fått barna selv til å anmelde boka – til unison applaus.

Gir oss ende over

Når Anitra Figenschou skal velge en favoritt fra et annet forlag, går ferden til Gyldendals hyller:

­– En bok jeg alltid veldig gjerne anbefaler er Når alle sover av forfatter Nicolai Houm og illustratør Rune Markhus. Jeg unner alle å blir kjent med Boba og lille Fetir Lutemann. Den boka er bare for bra. Vi må gi oss ende over, jeg og sønnen min, hver gang vi leser den boka.

Når alle sover er ifølge forlaget «en magisk fortelling om et uvanlig vennskap og om å tørre å gå sin egen vei, og om utfordringene man står ovenfor når man begynner å omgås digre pelskledde monstre.»

 

Hovedbildet: Forlegger Anitra Figenschou, forfatter Hanne Buch og illustratør Camilla Billett.