Erlend Loe klar for HBO

Erlend Loe (Foto: Anna Julia Granberg / Blunderbuss / Cappelen Damm)

Danskene får sin første originalserie på HBO, og den blir basert på bok av Erlend Loe.

– Jeg kan ikke komme på en bedre historie å fortelle et publikum på dette tidspunktet. Det unge mennesket som har alt og ingenting på samme tid. Som ser meningsløsheten og reiser gjennom det hele og ender opp med å føle livet, ikke utenfra, men fra innsiden. Jeg tror det er sjeldent man føler seg så tilknyttet og dypt rørt av materiale som ikke opprinnelig er ens eget. Jeg er derfor veldig takknemlig for at prosjektet «Kamikaze» landet på pulten min, sier manusforfatter Johanne Algren.

Den første danske HBO Europe-originalserien, «Kamikaze», får grønt lys. Og den er basert på romanen Muleum av Erlend Loe.

 – Gal, vill, sint og humoristisk

Annette K. Olesen (f.v), Johanne Algren, Ditte Milsted. (Foto: Lars E. Andreasen.)

– Jeg leste Erlend Loes roman på et fly hjem fra Italia i 2009 og la umiddelbart merke til at den inneholdt en fantastisk visuell fortelling med en gal, vill, sint og humoristisk energi. Det som er spesielt med «Kamikaze» er kombinasjonen av en universell fornemmelse av dyp meningsløshet, den klassiske oppveksthistorien, og en skarp og livsbekreftende humor, sier Seriens regissør, Annette K. Olesen.

Innspilling av «Kamikaze» starter i januar 2020. Seriens utøvende produsenter for HBO Europe er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Anthony Root. «Kamikaze» består av åtte episoder og kommer til å ha premiere i alle HBO Europes territorier.

«Kamikaze» føyes herved til rekken av HBO Europes nordiske originalserier, bestående av «Gösta», skrevet og regissert av Lukas Moodysson (premiere 1. juli); «Beforeigners», av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin (premiere 21. august); filmatiseringen av Fredrik Backmans bestselger Björnstad, regissert av Peter Grönlund (i postproduksjon); og «Utmark» (i produksjon) av Kim Fupz Aakeson, regissert av Dagur Kári.