Blir Lunde og Aisato barnas favoritt?

MED EVENTYRLIG SUSESS: Lisa Aisato og Maja Lunde. (Foto: Sturlason / Kagge)

Maja Lunde og Lisa Aisatos "Solvokteren" er blant de nominerte til ARKs Barnebokpris.

– Årets nominerte tar alle for seg spennende temaer, med en god blanding av humor og alvor, sier Linda Eriksen, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK.

En litteraturpris kåret av de ærligste leserne, henger høyt for landets barnebokforfattere. Nå er listen over de nominerte barnebøkene til ARKs barnebokpris 2020 klar:

Line Baugstø: Jeg er Leona (Aschehoug)

Odin Helgheim: Fenrisulven (Egmont)

Maja Lunde: Solvokteren (Kagge)

Svein Tindberg: Charlie Drømmevandrer (Stenersens)

Ida Tufte Michelsen: Alma Freng og Solfangerne (Aschehoug)

Barna selv bestemmer

Nå starter arbeidet til 10 000 skoleelever fra 5., 6. og 7. klasse. De skal frem til november lese de fem nominerte bøkene og kåre en vinner.

ARKs barnebokpris deles ut i slutten av november på Gyldendalhuset i Oslo, hvor vinneren vil motta 25 000 kr og et litografi.

– Det er hvert år stort engasjement rundt prisen, blant både lesere, skoler, og forlag.
Forfatterne setter prisen høyt, nettopp fordi det er barna selv som stemmer. For oss er det både lærerikt, viktig og ikke minst veldig gøy å få jobbe med denne litteraturprisen, sier Eriksen.

Stolte prismottakere

Nettopp det at det er barna selv som leser og stemmer, gjør prisen populær blant norske barnebokforfattere. I fjor gikk prisen til Harpa av A. Audhild Solberg.

– Å vinne ARKs barnebokpris er som å se barnetoget på 17. mai. Jeg blir glad, stolt og veldig, veldig rørt. Det er noe helt eget å få en pris fra barna selv. Det er jo dem jeg skriver for, sa Audhild Solberg da hun fikk vite at boka hennes var kåret til barnas favoritt i 2019.

– Det er nesten eventyrlig å vinne denne prisen. Særlig siden det er barna selv som har stemt Nordlys frem. Når de leser Nordlys: Reisen til Jotundalen, håper jeg at de føler bare et fnugg av den fortryllelsen jeg føler akkurat nå, sa Malin Falch da hun fikk vite at boka hennes vant Arks barnebokpris i 2018.