– En perfekt påskekrim

ANBEFALER KRIM: Nina ved Ark Vinterbro.

DISSE ANBEFALER JEG: Nina ved Ark Vinterbro slår et slag for Anne Holts «Det ellevte manus» som årets påskekrim.

Straks er påsken over oss, og påskekrimmen skal leses. Nina, vikarierende butikksjef ved Ark Vinterbro, anbefaler gjerne krim i disse dager – men slår også et slag for bok-mursteiner.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Samuel Bjørk Hitra. En lettlest og spennende thriller. En åtte år gammel gutt forsvinner sporløst fra Hitra utenfor Trøndelagskysten. Drapsetterforsker Mia Krùger blir ufrivillig dratt inn i saken 3 år etterpå og en intens jakt er i gang…

Nina ved Ark Vinterbro.

– Cecilie Enger Ett minutts stillhet. Om språk, identitet, litteratur og minner som vi kan ta for gitt. Terningkast 6 fra meg.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

Paret i nummer 9 av Claire Douglas og på vegne av alle Lucinda Riley fans; Atlas, historien om Pa Salt. Og selvfølgelig SKÅR av Bret Easton Ellis, forfatteren av American Psycho. En murstein av en bok!

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

–Å velge èn bok er vanskelig! Det må bli to da. Jeg klarte ikke å legge fra meg Trude Marsteins Egne barn, og leste den ferdig på to kvelder. Hun skriver glitrende om den moderne familien.

– Anne Holts Det ellevte manus er en perfekt påskekrim, som nå også finnes i pocket. En pandemi har truffet landet og på Norges største forlagshus har et svært verdifullt manus forsvunnet! Hanne Wilhelmsen er tilbake og denne gangen er byen folketom; noe som passer henne utmerket. Hvor ER manuset og hvem har tatt det? Og vil det noen gang bli utgitt..?