– En mørk og morsom barnebok

Salg- og markedsansvarlig for barn og ungdom, Jens Skaaland.

Framsnakking: Jens Skaaland i Bonnier trekker frem en barnebok om en måke som bare blir større og større.

Årets Framsnakker-spalte er godt i gang, med Seniorredaktør Alexander Leborg sist ut. Tirsdag går stafettpinnen videre til salg- og markedsansvarlig for barn og ungdom, Jens Skaaland i Bonnier Norsk Forlag.

Skaaland trekker frem to barnebøker fylt med humor og sjarm.

I denne spalten utfordrer vi en rekke forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag (og kun én) som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

A) Sjarm og humor om asfalt og betong

Fra egne hyller velger Skaaland boken Asfalt og betong av Salla Savolainen.

– Jeg vil gjerne løfte frem verdens største og aller første bok om – Asfalt og betong av Salla Savolainen. Den kom på våren og er en barnebok jeg hadde elsket så utrolig mye som liten. Her er det store maskiner og all slags folk i arbeid. Tekstene beskriver legging av asfalt og støping av betong nøyaktig, men ikke uten sjarm og lun humor. Og jeg hadde studert alle detaljene i illustrasjonene i timevis. Mulig jeg hadde jobbet med noe helt annet i dag hadde jeg hatt denne boka.

B) Mørk og morsom 

Hos konkurrerende forlag, finner han frem boken Hvor ble det av? av Joachim Grimstad, illustrert av Per Dybvig.

– Fra andre forlag så vil jeg gjerne trekke frem Aschehoug sin bildebok Hvor ble det av?. Den er skrevet av Lars Joachim Grimstad og illustrert av Per Dybvig. En litt mørk og morsom bok som kom i august i år, og den handler om en måke som flytter inn på verandaen til Jonas og pappa. Den blir større og større mens tingene til Jonas og pappa blir borte.