– En helt uvirkelig følelse

Britt Marie Bye (foto: Liv Johanne Helin)

GENERELL-BOKLISTA: Harstad-forlaget Utenfor allfarvei topper Boklista med to bøker, blant annet Britt Marie Byes (bildet) "Forlatte hus".

– Det er en helt uvirkelig følelse å se sitt eget navn på en bestselgerliste av noe som helst slag – og i sær en litterær en, sier Britt Marie Bye.

Boken hennes, Forlatte hus (Utenfor Allfarvei) går rett inn på førsteplass på generell-boklista.

– Jeg må innrømme at jeg har vært innom flere bokhandlere som en slags fysisk ‘klype meg i armen’, for å se at det faktisk er sant! Samtidig så vet jeg jo at jeg har et forlag og en forlegger i ryggen, som har jobbet beinhardt i lang tid for at nettopp denne drømmen skal gå i oppfyllelse. Det Veronica Melå nå har fått til, det må man ha mange nordnorske kraftuttrykk for å beskrive!

 – Usigelig stolt

For det lille Harstad-forlaget kan ikke bare skryte på seg førsteplassen på ukens bokliste – men også tredjeplassen, med Moillkos i mørketida.

– Det føles som om det er barna mine som har inntatt seierspallen etter kraftprestasjoner. Jeg er usigelig stolt, og veldig glad på forfatternes vegne, sier forleggeren, og legger til:

– Jeg har vært både redaktør og designer for både Moillkos i mørketida og Forlatte hus, dermed føles det jo ekstra bra for meg personlig at bøkene får så mye skryt.

Boklista for generell litteratur – Uke 35 – 2021

Listen er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.