Erstatter ikke Sørheim?

Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen er i tenkeboksen: Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør.

Onsdag kunne Medier 24 melde at Aftenpostens kulturredaktør Sarah Sørheim slutter i jobben for å bli nyhetsredaktør i NTB. Og det er slett ikke sikkert at hun blir erstattet:

– Når det ble som det ble nå, så er det en fin mulighet til å se på ting med et friskt blikk, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen til Medier 24 i går.

Kutter kulturbilaget

Dette kommer samtidig med at Aftenposten kutter kulturbilaget fra 1. april, når avisen kommer ut med én rygg.

– Vi skal bruke litt tid på å se hvordan vi på best måte kan organisere avisa framover. Om vi fortsatt skal ha en kulturredaktør, vet jeg ikke ennå, sier redaktør Espen Egil Hansen til Klassekampen i dag.

Dermed kan Aftenposten en opp dom de Schibsted-eide regionavisene Adresseavisen og Stavanger Aftenblad, som ikke lenger egne kulturredaktører.

Fra 14 til fire

Ifølge Espen Egil Hansen skal dette ikke svekke avisens kulturdekning:

– Kulturstoffet vil få et enda tydeligere avtrykk i Aftenposten. Hvilke endringer som vi legger opp til, kan jeg ikke fortelle ennå. Det er en liten bedriftshemmelighet, sier ­Espen Egil Hansen.

Sarah Sørheim mener ­nedleggelsen av bilaget er en naturlig konsekvens av at journalistikken i dag først og fremst lages for nett.

– I omleggingen av ­avisdriften er det kulturdekningen som har lidd mest og er under stadig press. Da jeg var kulturredaktør i Aftenbladet i 2008, var det 14 journalister som dekket kultur. Nå er det fire – og ingen egen kulturredaktør, sier Sørheim til Klassekampen.

Cecilie Asker har trådt inn som midlertidig leder av Aftenpostens kulturavdeling.

 

(Foto: Schibsted)