Ella-suksessen fortsetter

Unni Lindell (foto: Eivind Taksrud)

Unni Lindells serie har solgt i mer enn 100 000 eksemplarer. Nå fortsetter suksessen på Bonnier.

– Jeg er veldig stolt av Ella-serien, som nå fortsetter på Bonnier, etter Aschehougs suksess med de åtte første bøkene. Bøkene er ment som enkle innføringer til egenlesing, og tar opp enkle hverdagssituasjoner i klassemiljøet som barn kan kjenne seg igjen i, sier Unni Lindell.

Seriens første bok, Kyss meg på tirsdag, utkom i 2007 og ble raskt populær. Serien har i skrivende stund et totalopplag på 130 000 eksemplarer. Bøkene er illustrert av Lars Rudebjer, som også har illustrert den populære serien Dinosaurgjengen.

Denne høsten utkommer bok nummer ni i Ella-serien, Ella + Marek = Sant. Den handler om Marek som kommer som flyktning fra Ukraina og begynner i Ellas klasse. Han kommer alene med moren, faren er igjen i Ukraina.

– I denne boka tas det aktuelle temaet krig og konflikter opp og farmor er som alltid viktig. Men mest av alt er Ella veldig forelsket i Marek, sier Lindell, og fortsetter:

– Det meste som utgis for barn er krim eller handler om dinosaurer. Jeg tror bøkene har blitt en så stor suksess fordi enkle lettlestbøker om følelser, forelskelse og mobbing er mangelvare.