Dytter Abid til topps

Abid Raja med Bokhandlerprisen (foto: Maren Simonsen)

BOKLISTA: Etter at bokhandlerne stemte frem Abid Rajas bok «Min skyld» til Bokhandlerprisen, har boka havnet på topp på Boklista for generell litteratur.

Bokhandlerne har ikke bare stemt frem Raja til vinner av prisen, de har også solgt boka hans i bøtter og spann. Min skyld (Cappelen Damm) har ligget på Boklista i 16 uker og prisen har nok bidratt til at den nå tar førsteplassen. Med det går den forbi Kroppen for voksne (Frisk forlag) som har hatt topplasseringen de siste ukene, og som var den mest solgte sakprosaboka i november.

En drøm for Raja

Bokhandlerprisen blir ofte beskrevet som en av de viktigste litteraturprisene i landet, og det er ikke ofte den tildeles en sakprosaforfatter.

– Jeg er dypt takknemlig over å få denne prisen fra alle de som er litteraturens førstelinjetjeneste, selve grunnstammen for å formidle litteratur. Bokhandlere leser i sum hundrevis av ulike bøker i året, og det føltes som en ønsketenkning, en drøm, bare å bli nominert til denne prisen, uttalte Raja i forbindelse med mottakelsen.

 

Boklista for generell litteratur – Uke 47 – 2021

Listene er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.
WordPress Tables Plugin

 

Boklista for skjønnlitteratur – Uke 47 – 2021

WordPress Tables Plugin

 

Boklista for pocket- og billigbøker – Uke 47 – 2021

 

WordPress Tables Plugin

 

E-boklista – Uke 47 – 2021

 

WordPress Tables Plugin