Dyring til Norli Libris

Fra forlag til bokhandel: Hopper tilbake over gjerdet.

Etter et mellomspill i Arneberg Forlag, beveger Inger Merete Dyring seg tilbake til bokhandel. Fra mai blir hun kategoriansvarlig for barne- og ungdomsbøker hos Norli Libris.

– Det er tilbake til det jeg egentlig kan, sier en lattermild Inger Merete Dyring. – Det er jo der jeg har utdanningen min, i tillegg til at jeg jobbet i syv år som veileder for 21 skoler. Så dette er et område jeg brenner for. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg har noen hull i kompetansen nå, så jeg må lese meg opp på en del nyere forfattere. Nå har vi fått en ny generasjon inn i vår egen familie, så timingen er jo fin.

Inger Merete Dyring har solid fartstid som kategoriansvarlig i bokhandel: Fra 2006 til 2014 var hun, litt til og fra, kategoriansvarlig hos bokhandelkjeden Ark.

 

«De fineste folkene i bransjen»

Hun er på plass i Norli Libris allerede i mai, for å få med seg bokrådsmøtene med ymse forlag. Samtidig lukker hun forlagsdøra bak seg for siste gang i denne omgang – med et visst vemod:

– Øivind er en fin fyr som jeg unner alt godt med Arneberg Forlag, sier Inger Merete Dyring. – Samtidig ser jeg frem til Jobbe med noen av de fineste folkene i bransjen. Det er veldig mange bra folk på barne- og ungdomssiden i forlagene. Og Norli Libris har en lang og fin tradisjon med barne- og ungdomsbøker.

Der i gården gleder de seg til å få Inger Merete Dyring på plass:

– Vi har store ambisjoner for videreutviklingen av kategorien barne- og ungdomsbøker i Norli Libris og er svært glade for å få Inger Merete med sin unike erfaring og kompetanse med på laget, sier kategori- og innkjøpssjef Gine Jonassen.