Dikt i utvalg på 90-årsdagen

Arnold Eidslott (1926-2018) - foto: Gyldendal

I dag fyller lyriker Arnold Eidslott 90 år. I forbindelse med 90-årsdagen lanseres «Et bål på tundraen – Arnold Eidslotts dikt i utvalg». Boka inneholder en rekke dikt og tekster om forfatterskapet.

Arnold Eidslott debuterte som lyriker med Vinden taler til den døve i 1953.

Sunnmørsdikteren har gjennom en lang rekke diktsamlinger markert seg som en av våre aller fremste lyrikere, og forfatterskapet plasseres gjerne i sammenheng med andre sentrale femtitalls-modernister som Gunvor Hofmo og Paal Brekke. Eidslott har imidlertid en tydeligere religiøs forankring.

Et bål på tundraen samler et bredt utvalg dikt fra forfatterskapet til Eidslott, samt tekster om ham. Professor Jan Inge Sørbø, Guttorm Eidslott og Eivind Eidslott er blant bidragsyterne. Det er barnebarnet Eivind Eidslott som har vært redaktør for boken, som gis ut som «print on demand».

Arnold Eidslott er prisbelønnet en rekke ganger og har siden 1986 mottatt Statens æreslønn. Eidslott mottok Doblougprisen i 1992, Det Norske Akademis pris i 1983 og Aschehougprisen i 1983. Han mottok Gyldendals legat i 1963.