Kristin Danielsen ny Kulturråd-direktør

Kulturdepartementet har tilsatt Kristin Danielsen som direktør for Norsk kulturråd for en åremålsperiode på seks år.

Danielsen kommer fra stillingen som biblioteksjef ved Deichmanske bibliotek i Oslo. Hun tar over etter Vibeke Mohr, som har fungert i stillingen etter at tidligere direktør Anne Aasheim ble alvorlig syk i fjor høst. Aasheim døde i mars i år, bare to måneder etter at hun kunngjorde at hun ikke ville søke om å få åremålet sitt forlenget.

 

– Jeg er glad for at Kristin Danielsen blir ny direktør i Kulturrådet. Hun har bred erfaring fra kunst- og kulturfeltet, både som utøver, næringsaktør og som leder av ulike virksomheter. Norsk kulturråd er i stadig utvikling, og jeg er sikker på at Kristin Danielsen vil videreutvikle Norsk kulturråd til et tidsriktig kulturpolitisk organ for hele landet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

 

Kristin Danielsen har siden 2014 vært biblioteksjef ved Deichmanske bibliotek i Oslo. Hun er utdannet danser fra Den norske balletthøgskole og fra Broadway Dance Centre, New York og har en Master of Arts Management fra City University i London. Danielsen har vært frilans danser, koreograf og pedagog, administrativ leder av Black Box Teater i Oslo og produsent for Danse- og teatersentrum. Hun har også vært daglig leder og partner i Danielsen Kroepelien Arts Management AS. Hun har videre vært ansatt som daglig leder i Ny musikk, som salgssjef ved Det Norske Teatret og som direktør i MIC Norsk musikkinformasjon.

 

Bildet (f.v.): Leder av Kulturrådet Tone Hansen, nyutnevnt direktør for Norsk kulturråd Kristin Danielsen og kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Elisabeth Fjørtoft/Kulturdepartementet.