Det var den dagen, ja

NUMMER 1: Jo Nesbø (foto: Thron Ullberg Salomonsson Agency)

Kanskje til noens skuffelse: Jo Nesbø skal ikke starte nytt forlag. Og lyriker Kåre Orvall starter ikke påskeopprør mot krim’en.

– Nå er det payback-time. Mitt liv med Harry Hole og andre bokprosjekter har gitt meg mange gleder, og mer penger enn jeg noen gang vil klare å bruke opp. Nå vil jeg gjerne satse på å løfte fram nye forfatter, forkynner Jo Nesbø, som skal starte sitt eget forlag og får med seg Aschehoug på laget.

Eller skal han egentlig det? Nei, det var nok aprilsnarren som var på ferde her i BOK365 i går. Så dermed blir det ikke noe av forlagseventyret Hole-in-One, med den innbakte halvårssatsingen «Den derre». Men det var kanskje ikke så aller verst tenkt?

Kan sove trygt

Og Tom Egeland kan sove trygt om natten, enten det er på en mørk borg med hundre krimforfattere eller sammen med ti lyrikere. Lyriker Kåre Orvalls påskeopprør mot krim’en var kun til ære for BOK365 i anledning dagen. Noe ukentlig «aksjonsdikt» mot Egeland og krim’en må vi derfor se langt etter.

De fleste av våre lesere hadde nok kalenderen i hvitøyet når de leste gårsdagens saker. Likevel fikk vi en rekke henvendelser – både på mobil, sms og e-post – fra sentrale bokbransjeaktører som ville forsikre seg om at dette faktisk var aprilspøker. Og det var det altså.

 

(Foto: Thron Ullberg / Salomonsson Agency)