Påske med Strøksnes og Skomakerstuen

Ingebjørg Berg Holm tar seg en påske-pust i bakken etter å ha sluppet sin nye krim Barføtt over isen.

Det er ikke alle forunt å debutere til like stor applaus og oppmerksomhet som det Ingebjørg Berg Holm. Hun ble nominert til Rivertonprisen, og vant Maurits Hansen- prisen for sin kritikerroste roman Stjerner over, mørke under. Boken utspilte seg i et fordums Hurum, og Berg Holm følger den samme formelen i sin nye bok Barføtt over isen. Her møter vi igjen Hurum-lensmannen Thomas Tinnvik, og året er 1875.

Føler seg fram

Boken er nettopp lansert, noe som bidrar til at det blir en liten pust i bakken i påsken, som tilbringes i foreldrenes hus i Larvik:

Jeg er nok ikke klar til å skrive ennå, men har noen mulige prosjekter jeg vil diskutere med andre skrivende medlemmer av familien. Neste Tinnvik-bok føler seg fram inni meg, men det tar nok en god stund før det blir noe konkret.

Skiller seg ut

Hvilken bok tar du med deg i påsken?

Linda Skomakerstuens Uten vesentlige feil eller mangler og Morten Strøksnes’  Havboka.

Hva var den siste virkelig gode boken du leste?

Tiril Broch Aakre var, sammen med Karen Forberg, redaktør på min siste bok. Hennes Redd barna er virkelig, virkelig god. Jeg har i det siste lest mange fine romaner om foreldre i krise, og de glir over i hverandre for meg.  Men denne skiller seg ut. Billedbruk og språk er følsomt brukt i en stramt komponert fortelling som sank rett inn i meg. Jeg har den i meg ennå.

 

 

 

(Hovedfoto: Magne Skodvin / V&B)