Designpris til Harry Hole-utstilling

Nasjonalbibliotekets Harry Hole-utstilling. (Foto: Nasjonalbiblioteket)

Internasjonal designpris til Nasjonalbibliotekets Harry Hole-utstilling.

Nasjonalbibliotekets utstilling «Labyrint. På sporet av Harry Hole» ble torsdag kåret til vinner i London Design Awards 2022. Utstillingen vant gull i kategorien «Interior Design – Gallery – Exhibition», i konkurranse med prosjekter fra hele verden. Utstillingen er designet av det London-baserte arkitektur- og designbyrået Nissen Richards Studio.

– Vi er svært fornøyde med hvordan Nissen Richards har klart å materialisere våre konsepter i denne utstillingen, og synes det er stas med den anerkjennelse som ligger i en internasjonal designpris, sier utstillingsansvarlig ved Nasjonalbiblioteket Marte-Kine Sandengen, og fortsetter:

– En stor del av æren skal våre utmerkede utstillingssnekkere Petter Halvorsen og Totto Johansen ha, for byggingen av den kompliserte labyrintkonstruksjonen. Her er det kvalitet i hver minste detalj.

Prisen deles ut i London 6. desember.

Tildelt for andre gang

I utstillingen «Labyrint. På sporet av Harry Hole» kan de besøkende utforske en av de mest populære krimseriene i nyere kulturhistorie. Her leder en rød tråd publikum gjennom blindveier og skjulte rom – på en ferd preget av store spørsmål om forbrytelse og straff, ondskap og skyld.

– Det er ikke første gang Nasjonalbiblioteket og Nissen Richards vinner denne prisen sammen, forteller Sandengen. – I 2020 vant vi også gull i London Design Awards, da for den faste samlingsutstillingen Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie.

Over helgen vil utstillingen tas ned for å gjøre plass til en ny utstilling, så lørdag 5. november blir siste mulighet til å få med seg – den nå prisvinnende – utstillingen.