– Definitivt ikke ski

Unni Lindell er i ferd med å legge siste hånd på Marian Dahle-bok nummer to, og jobber intenst med innspurten. Boken kommer til høsten og får tittelen "Dronen".

Og blir det tid, reiser hun en tur på fjellet. Men skiene får stå i fred. I stedet for å bruke dem leser hun for barnebarna, og to bøker står i fokus.

Brødrene Løvehjerte og Karius og Baktus. Fordi Theodor på 6 er veldig opptatt av døden, og redd for den. Og Felix på 3 snart skal til tannlegen for første gang. Og han hater tannleger. Setter små playmomenn som han leker er tannleger på briotoglinja og kjører dem ned.

– Du verden … Hvor tilbringes påsken?

– Hjemme og på Norefjell. Og jeg sitter altså inne mens de andre går på ski.

– Og det blir litt skriving også kanskje?

– Jada, hjemmedelen blir skriveinnspurt. Like forferdelig slitsomt som alltid. Om jeg ikke kommer meg til fjells, er det fordi jeg er på legevakta, ha, ha. At det skal være så inderlig vanskelig å få i hop en bok, hver eneste j… gang.

Les også: Påske med fulle bokhyller

Marian Dahle og Cato Isaksen

For Unni Lindells fans er det betryggende å vite at det kommer en ny bok til høsten. Etter mange år med Cato Isaksen, er det nå hans kollega på kammeret, Marian Dahle, som er hovedperson.

Ja, Dronen utkommer til høsten. Det er Marian Dahle-bok nr to, men Cato Isaksen er med.

– Hva var den siste virkelig gode boken du leste?

Svenske gummistøvler av Henning Mankell. For meg var den spesiell fordi den foregår i skjærgården der min familie hadde sin «opprinnelse», på den lille gruveøya Fångø utenfor Gryt. De var gruvearbeidere der. Henning hadde sommerstedet sitt der. Vi snakket mye om det. Boka er fantastisk. Hans siste. Det er så leit at han døde.

 

Les også: – Fjellet? Kunne ikke falle meg inn

 

(Foto: Olav Heggø/Aschehoug)