Debutroman solgt til 25 land

Et eventyr uten ende for Kjersti Annesdatter Skomsvolds «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg»: Nå er debutromanen solgt til ytterligere fem land.

Kjersti Annesdatter Skomsvolds kritikerroste og prisbelønte Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg er denne høsten solgt til ytterligere fem land: Island, Polen, Brasil, Serbia og Kroatia. Boken skal dermed utgis i hele 25 land. Det er bemerkelsesverdig for en norsk roman – og for en debutroman er det svært oppsiktsvekkende.

Slik sett er det heller ikke unaturlig at også anmelderne der ute har omfavnet Skomsvolds roman:
«En kjærlighetshistorie som ikke kunne ha vært vakrere,» skrev Der Spiegel. «Det er fullt fortjent at hennes debutbok er i ferd med å finne sin plass på verdensmarkedet,» mente danske Weekendavisen og beskrev romanen som «en velkomponert, liten debutperle.»

 

IMPAC-nominert

Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg har vekket stor interesse internasjonalt. Våren 2013 ble Skomsvold nominert til den prestisjetunge IMPAC-Dublin Literary Award sammen med forfattere som Hariku Murakami og Michel Houellebecq. Da boken ble lansert i USA og Storbritannia høsten 2011 ble den valgt ut som en av Barnes and Nobles’ «New Voices»-titler, og anmelderen i The Irish Times sammenliknet forfatteren med Samuel Beckett. Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg har også mottatt strålende kritikker i blant annet Tyskland, Storbritannia, USA, Danmark og Portugal. Skomsvold ble tildelt Tarjei Vesaas’ Debutantpris da boken utkom her hjemme i 2009.

 

Inntar scenen

Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg settes nå opp som teater. Skomsvold har dramatisert romanen i samarbeid med Anne Marit Jacobsen. Stykket har premiere på Nationaltheatret 11. januar 2014. Margreth Olin debuterer som teaterregissør, og i rollene som Matea og Epsilon finner vi Anne Marit Jacobsen og Nils Golberg Mulvik.

Denne høsten debuterte Kjersti Annesdatter Skomsvold som lyriker med diktsamlingen Litt trist matematikk.