– De er alle bøker som fenger

Bokansvarlig og assisterende butikksjef ved Norli Farmandstredet i Tønsberg, Eli Gullaug Singsås.

DISSE ANBEFALER JEG: Arvola, Shakar, Ekmann, Elling. Eli Gullaug Singsås ved Norli Farmandstredet har trøbbel med å velge blant de beste bøkene fra året som snart er gått.

Midt i Norges eldste by, Tønsberg, ligger Farmandstredet – og mer bestemt Norli Farmandstredet. Her forteller bokansvarlig og assisterende butikksjef Eli Gullaug Singsås at de gjerne deler gode anbefalinger, både mellom kollegaene og til kundene. Men det er vanskelig å skulle velge ut kun én bok som den beste fra det siste året.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Åhhhh, det er mange. Jeg anbefaler Kniven i ilden av Arvola, De kaller meg ulven av Shakar, Fyrstene av Finntjern av Elling, Løpe ulv av Ekman – de er alle bøker som fenger. Og så får jeg heldigvis mange tips fra kolleger om gode bøker – for det å anbefale bøker er det vi driver med i bokhandelen.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Jeg har gledet meg til alle bøkene som har kommet, klarer ikke å plukke ut en. Det er det som er kjekt med bokhøsten: alle bøkene. Av kjente og kjære forfattere. Av ukjente eller mindre kjente forfattere. Om kjente temaer, kanskje beskrevet på en ny måte, eller om noe eller noen man ikke hørt om tidligere. Jeg har knapt hørt om Lumholtz, og jeg vet så å si ingenting om verden fra soppens synsvinkel, og jeg er skikkelig dårlig på å sminke meg. Det er fantastisk at det fins bøker om alt dette.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Jeg tror at disse tre må dele pallplassen: Arvola (storslagen historisk roman), Elling (eventyrlig og fascinerende historie) og Ekman (mørkt og gripende mesterverk). Naturen – og menneskenaturen – er en fellesnevner i alle bøkene.